BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Isnin, 8 November 2010

sebab musabab aku balik Sandakan~~

6 november lalu aku dah sampai di sandakan. my lovely hometown. sekarang aku tengah cuti study week 3 minggu. bapa dah suruh balik kampung. dah raya haji kan. raya puasa hari tu tak balik. so balik laa. lepas cuti 3minggu aku akan pulang 19 november. lepas tu kena menempuh exam plak selama 2 minggu. sabar jak kan. 3 minggu study week pun tak tahu study ke tak. haha. then cuti sebulan. best3x ^^

aku balik study week ni antara rela dan paksa. sebabnya tiket mahal kot. tapi harap2 aku dapat claim tiket flight ni kat KPM. hopefully. ada banyak sebab aku balik kampung walaupun tiket mahal dan cuti cuma 3 minggu ni. tgk list sebab2 aku balik ni eaa ^^

1. ada orang suruh aku balik. ni sebab utama. kalau dia tak suruh aku balik aku memang tak balik. sebab hujung tahun boleh balik gk. tapi last minute tak suruh orang balik pulak. tapi dah beli tiket kan. so kena balik laa.
2. bapa aku tanya kalau nak raya kat kampung. serba salah laa kan bapa dah tanya. sebab raya puasa hari tu tak balik jugak. manalah tahu cuma ni jak kesempatan yang ada sambut raya dgn familykan. so balik laa.
3. 29 november hari tu aku kakak ku dah selamat melahirkan anak perempuan a.k.a anak buah aku laa. Nur Jumariatul Qalisyah. aku sebagai pakcik nak jugak tgk anak buah perempuan aku yg kedua ni. hehe. so balik laa.
4. dek rindu ngan family n my bbie. hehe. so balik laa.
5. sebab bapa aku tanggung. dah bg duit beli tiket. kalau tak dah duit macam mana nak balik kan. hehe. so balik laa.
6. adik perempuan aku amik SPM tahun ni. so aku nak guna masa ni tuk ajar dia sikit2 yg aku tau. nak dia lebih baik dari aku. untuk masa depan dia dan harapan bapa ku jugak. insyaAllah. so balik laa.

tu 6 sebab yang aku sempat fikir kenapa aku balik kampung. ahh ni pulak sebab musabab aku rasa nak tak nak jak balik kampung [perlukah??] mestilah perlu dan mesti [untuk aku laa] hehe.

1. aku rasa membazir jak beli tiket balik. hujung tahun bkn tak balik kan. baik aku guna duit tiket tu untuk shopping lagi best [anak yg baek kann] ^^ haha. so aku rasa malas nak balik.
2. nanti aku merindu. sakit kot. huhu. so aku rasa malas nak balik.
3. aku mls nak angkut mengangkut barang ni. haha. so aku malas la nak balik.

so sebab musabab aku nak balik lg banyak dr aku tak nak balik kan. sebab tu la aku di sandakan sekarang ni. hehehe. pa2 pun cuti yg tinggal dua minggu ni bukan untuk aku cuti. nama pun study week. so kena study jugak. sebelum berperang di dewan exam nanti.

p/s ; tuk member2 semua yg dah balik kampung berhati2 k. make sure jumpa korg di upsi nanti tuk sama2 berperang. hehe. tuk yg lain jaga diri ok. jaga kesihatan. selamat bercuti ok! ^^

Related Posts with Thumbnails