BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Ahad, 25 Oktober 2009

2nd anniversary!! (chapter 3)



*klik kat pic utk baca klu tak dapat baca laa. .hehe


p/s : create by leonidas. .dedicate 4 my bbie. .


2nd anniversary!! (chapter 2)


kemudiann. . .

aku nampaklah 2 orang awek ni baru sampai dekat KFC. .
diorang pun duduk sambil mata meliar mcm cari orang. .
sorang awek ni pakai tudung hitam n baju pink. .
sah2 laa dia yg aku nak jumpa ni. .
dia msj ckp aku katne n pakai baju warna apa. .
aku bgtau "ada ni pakai baju warna hijau". .
aku biarkan jer dia mencari dulu. .
walhal aku kat tepi jer tgk dia. .
lawak giler laa. .
hahaha. .

dah kesian dia duk mencari2 baru r aku pergi jumpa dia. .
1st jumpa dia aku tak berapa berkenan sangat dengan dress dia ni. .
skiny [betul ke spell aku ni. .hehe]. .
ingat lagi dia pakai vans warna biru ada mickey mouse. .
hahaha. .
tym tu aku borak dengan member dia jer sbb member dia ni best bawa bual. .
otak boleh masuk laa. .
nama member dia jilz. .
aku tak bawa dia bual sbb segan sebenarnyer. .
dah laa usha dia kat msj kan. .
takut gak dia tak berkenan 1st tym face2face ni. .huhu

lepas tu kitorg pg beli mknan utk buka pose kat pasar ramadhan. .
pusing2 aku pun beli jer laa. .
tgh bz cari makanan tu tetiba ada orang tarik lengan baju aku sambil panggil "hyun. .hyun"
aku ingat sape jer suara manja panggil nick chat aku ni. .
rupanyer awek td ni laa. .
dia nk bg tau dia dgn mmber nak pg market jap beli air. .
alalalala. . .
manja jer time dia panggil nama dan bgtau nk pg beli air tu. .
aku ni lemah skit dgn orang manja ni. .
dr dulu lg kalau aku nak cari awek paling penting manja. .
suke sgt tgk perempuan manja ni. .
comel jer. .
lemah den. .
haha. .
so ciri utama dah lulus dah. .
hehe. .

aku dgn mmber aku buka pose kat tepi laut. .
tapi awek dgn member dia tak buka kat situ pun. .
sbb tak biasa knonnyer. .
so lps kitorg mkn dia pun pg KFC buka pose kat sna. .

2nd kitorg jumpa tym raya ke2. .
aku pergi rumah dia. .
yg bestnyer aku tipu dia. .
aku cakap dah sampai. .
dia terus bgtau parent n sume terus kelam kabut masuk bilik. .
dia pula terus keluar rumah nak sambut aku. .
walhal aku masih kat rumah aku. .
hahaha. .
kesian dorg satu keluarga kelam kabut. .
hehehe. .
sori bapa. .
sori mak. .
[mcm dah sah jd menantu jer. .lalala]

aku pergi ruma dia dgn adik laki aku sorg dgn member aku. .
sampai2 jer salam org tua yg ada kat ruma tu. .
then tgk album foto keluarga. .
aku duduk sebelah dia. .
hehe. .
berani jer dalam rumah org kannn. .
kitorg cepat rapat. .
satu kepala laa. .
siap ketawa2 lg tgk album foto dorg. .
lama jugak laa aku kat ruma dorg tu. .
3jam kot. .
hehe. .
lg satu yg aku tak bole lupa. .
aku tak faham sepatah haram pun apa mak dia ckp. .
pelat bugis mak dia kuat sgt. .
hahaha

kali ke3 jumpa kat rumah aku pula. .
dia raya kat rumah aku. .
tym tu dah raya ke7. .
hari ahad. .
dia datang dengan 2 orang kawan dia. .
dua2 kawan dia tu wanita bertudung labuh. .
hehe. .
dia dah pesan jgn nak mengada dgn kawan dia. .
aku pun takut gak kna ceramah. .
haha. .
dia dtg pakai baju kurung biru. .
tp tym tu dia tak dapat jumpa bakal bapa mertua a.k.a bapa aku laaa. .
sebab my daddy coOl dah start kerja. .
hehe. .
kat rumah tym tu aku, abg aku dan adik aku jer. .
tym ni belum declare pape lg. .
dia nak baca msj kat hp aku. .
tp aku tak bg. .
then merajuk [biasalaaa perempuan manja nii kaannnn]
lg pun dia ni anak bongsu dr 3org beradik. .
sume perempuan. .
so aku kira nasib baek laa .
tak de laa kena cuci dgn abg dia kann. .
hehe. .
tym dia merajuk tuu aku dah buat mcm2 nak pujuk niii. .
tapi tak jadi gak..
then aku ***a** **n*a* dia. .
terus tak marah. .
hahahah. .
lalalala. .

keesokan harinyer kitorg dah declare nak couple. .
22 oktober 2007 bersamaan hari isnin. .
dari saat itu laaa aku tetapkan dia panggil aku "bie" sgkatan utk ''hubby''. .
dan dia pulak aku panggil "bbie" sgktn utk "baby". .
tp sebut B dan BB okkk. .
hubungan kitorg ni unik sebab aku tak pernah lamar dia nak couple. .
masing2 faham sendiri. .
hahaha. .
"ada sstgh perkara tu kita tak perlu ucapkan tapi boleh di rasa dengan hati"
hehe. .

dr situ kitorg pun selalu jumpa. .
tapi selalu jumpa kat rumah dia. .
kat rumah aku. .
kat bandar. .
kat tmpt kerja dia. .
aku lg selesa jumpa kat rumah aku dan rumah dia jer. .
sebab pada aku lagi baik kitorg jumpa depan parent dan keluarga masing2 daripada jalan2 ntah pg mana jer parent pun tak tahu kannn. .
dia pun dah rapat sangat dengan family aku. .
dengan bapa aku pun dah boleh gelak sama2. .
aku pun dah rapat dengan kluarga dia..
dia selalu tidur rumah aku. .
aku pun dah empat kali tido rumah dia. .
tapi lain bilik okkk. .
tym aku merantau kau UPSI ni pun bapa selalu bawak my bbie pg jalan2 dgn family aku dan tido rumah aku. .
jeles gak ni sebab aku tak dpt join. .huhu

kiranyer family masing2 dah tahu dan merestui laa. .
Alhamdulillah. .

okk laa. .
tunggu entri yg berikutnyer. .
aku blm abis cerita lagi ni. .
hehe. .

wasalam

Khamis, 22 Oktober 2009

2nd anniversary!!

setelah sekian lama tak update blog sbb bz giler2. .
ri ni aku nk update skit. .
sbnrnyer masih bz tp disebabkan ari ni merupakan hari penuh bersejarah utk aku
[sejarah la sgt knn. .hehe]
tanggal keramat 22 oktober 2009 maka genaplah sudah 2tahun hubungan percintaan aku dengan gadis yang bernama suriyanti bte doma. .

yaaaaa. .
hubungan ni yg plg lama bertahan. .
byk perkara berlaku spjg perhubungan. .
dan aku rsa aku laa plg byk buat msala. .
tp bukan curang okk. .
masalah mls msj. .
mls call. .
ntah bf ape laa aku ni kan. .
tp dah aku mmg mls nk msj. .
hehe. .
sori syg. .
[jiwang jap. .jgn muntah k]
LOL

aku nak cerita skit saat perkenalan kitorg. .
hehe. .
sweet memory. .

kitorg kenal dr chat kat hp. .
top kat sabah. .
terutama sandakan. .
winwap chat. .
tgk nick chat dia m@rm@l@de
dan nick aku time tu hyun06

trus try usha dia sbb dia bz nk knl org. .
mst user baru kat winwap chat tu. .
tnye org nyer mmg btul bru 1st tym chat kat situ. .
then trus usha. .
mnta num fon. .
tp dia ckp dia dah ada bf. .
dia chat pun sbb bf dia suru. .
tapi belum kahwin kannn. .
peduli apa aku. .
LOL. .
lepas tu tukar2 gambar. .

bbrp minggu lost cntact sbb dia dah ada knnn. .
so malas kaco. .
tapi. .
time bulan puasa. .
tetiba rsa nk msj. .
terus tnya soalan cepu cemas. .
saje nak tahu status sebenarnye. .
msj mcm ni "raya t x p raya d uma bf ka??. .lalala"
then dia balas cm ni "bf??. .tak dah maknanya"
pa lagi. .
sah2 dah break. .
yahooo!!!
terus masuk jarum. .hehe
perempuan ni klu nk usha plg sng tym baru break off dgn bf. .
sebab tym tu dorg sgt perlukn sape2 utk dorg bmanja. .
aku pun gunakan peluang sebaik2 nya. .
hahaha. .

nak dekat raya bawa dia buka puasa kat bandar sma2. .
aku pg dgn mmber skola. .
jmpa kat harbour square kat sandakan. .
dia bawa member tmpt kerjanya. .
mesej tanya dia pakai baju apa. .
ckp baju pink tudung hitam. .
aku yg smpi dulu ni duduk dgn mmber kat tepi bangunan bru nk siap. .
mata meliar mencari gadis btudung hitam. .
hahaha. .

kemudiannn. . . .

cite ni bersambunggg. .
hehehe. .
tunggu chapter 2 okkk. .

p/s : epy anniversary yg ke 2 tahun to my bbie. .smoga bkekalan smpi bila2. .
ke jinjang pelamin hendaknya. .
tp kna tunggu lepas abis study laa. .
sori sygg. .
luv u. .
misz u. .
soOoOo much. .
mmuaaaahhxxx200000++

Related Posts with Thumbnails