BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Sabtu, 4 Disember 2010

me'nyumbang'kang suara~

2hb disember 2010 aku dah sampai sandakan
sandakan marriiii~
my hometown maaa
rindu manyak2 mo jumpa my anak buah oo..
best2x
tgk kartun sama2
[mo jd budak2 balik]
lalala

entri ni saja2 jak boring
so mau bg video aku nyanyi konon
menyumbangkan suara yg sememangnya 'sumbang' ini
hahaha

dengar jak laa iyaa
yg tak suka jgn dengar
^^, y




enjoy iyaaa..hehe

Isnin, 8 November 2010

sebab musabab aku balik Sandakan~~

6 november lalu aku dah sampai di sandakan. my lovely hometown. sekarang aku tengah cuti study week 3 minggu. bapa dah suruh balik kampung. dah raya haji kan. raya puasa hari tu tak balik. so balik laa. lepas cuti 3minggu aku akan pulang 19 november. lepas tu kena menempuh exam plak selama 2 minggu. sabar jak kan. 3 minggu study week pun tak tahu study ke tak. haha. then cuti sebulan. best3x ^^

aku balik study week ni antara rela dan paksa. sebabnya tiket mahal kot. tapi harap2 aku dapat claim tiket flight ni kat KPM. hopefully. ada banyak sebab aku balik kampung walaupun tiket mahal dan cuti cuma 3 minggu ni. tgk list sebab2 aku balik ni eaa ^^

1. ada orang suruh aku balik. ni sebab utama. kalau dia tak suruh aku balik aku memang tak balik. sebab hujung tahun boleh balik gk. tapi last minute tak suruh orang balik pulak. tapi dah beli tiket kan. so kena balik laa.
2. bapa aku tanya kalau nak raya kat kampung. serba salah laa kan bapa dah tanya. sebab raya puasa hari tu tak balik jugak. manalah tahu cuma ni jak kesempatan yang ada sambut raya dgn familykan. so balik laa.
3. 29 november hari tu aku kakak ku dah selamat melahirkan anak perempuan a.k.a anak buah aku laa. Nur Jumariatul Qalisyah. aku sebagai pakcik nak jugak tgk anak buah perempuan aku yg kedua ni. hehe. so balik laa.
4. dek rindu ngan family n my bbie. hehe. so balik laa.
5. sebab bapa aku tanggung. dah bg duit beli tiket. kalau tak dah duit macam mana nak balik kan. hehe. so balik laa.
6. adik perempuan aku amik SPM tahun ni. so aku nak guna masa ni tuk ajar dia sikit2 yg aku tau. nak dia lebih baik dari aku. untuk masa depan dia dan harapan bapa ku jugak. insyaAllah. so balik laa.

tu 6 sebab yang aku sempat fikir kenapa aku balik kampung. ahh ni pulak sebab musabab aku rasa nak tak nak jak balik kampung [perlukah??] mestilah perlu dan mesti [untuk aku laa] hehe.

1. aku rasa membazir jak beli tiket balik. hujung tahun bkn tak balik kan. baik aku guna duit tiket tu untuk shopping lagi best [anak yg baek kann] ^^ haha. so aku rasa malas nak balik.
2. nanti aku merindu. sakit kot. huhu. so aku rasa malas nak balik.
3. aku mls nak angkut mengangkut barang ni. haha. so aku malas la nak balik.

so sebab musabab aku nak balik lg banyak dr aku tak nak balik kan. sebab tu la aku di sandakan sekarang ni. hehehe. pa2 pun cuti yg tinggal dua minggu ni bukan untuk aku cuti. nama pun study week. so kena study jugak. sebelum berperang di dewan exam nanti.

p/s ; tuk member2 semua yg dah balik kampung berhati2 k. make sure jumpa korg di upsi nanti tuk sama2 berperang. hehe. tuk yg lain jaga diri ok. jaga kesihatan. selamat bercuti ok! ^^

Ahad, 31 Oktober 2010

kisah benar : budak pmpuan merempat tepi jalan sebab dihalau kakak sendiri~

semalam dek kerana JIWA KACAU yang dihadapi aku pergi tawaf satu KHAR then lepak sorg2 kat stesen bus..tak tahu nk pg mn..celaru..buntuh..then 30minit lps tu baru laa aku call abg syam a.k.a kereta sapu..


1o minit lepas tu abg syam sampai kat KHAR..aku seorang jer pg karoke..abg syam siap ajak lepak ramai2 kat I Love U Corner..restoran yg kononnya selalu jd port abg syam and the geng lepas keja..makan sambil karoke ramai2..aku tolak ajakan abg syam sebab aku lebih suka seorang2..nak release tension punya pasal..

tapi aku bukan nak cerita pasal aku pg karoke..aku nak cerita pasal sorg budak perempuan yg merempat kat tepi jalan ni..nak dijadikan cerita..lepas jer aku keluar dari tempat karoke tu..aku nampak laa seorang budak perempuan berbaju merah sambil membawa beg pakaian yang kecik..pada pengamatan aku budak tu dalam tingkatan 3..kesian aku tengok dia dok layan orang yang ada kat situ tp orang budak dek jer ngan dia..aku memang dah tension pikir masalah aku..so aku pun panggil dia duduk sebelah aku..nak bawa bual..bermulalah sesi soal siasat ala2 rancangan 999..huhu

aku pun tanya laa dari A to Z. nama dia Nurul Aisyah. umo 19 tahun. jadi jangkaan aku meleset sebab fizikal dia mcm budak form3. anak ke 3 daripada 5 orang adik beradik.

perbualan kitorg lebih kurang mcm ni~~

aku ; adik tinggal dkt mana?
nurul ; tgl kat Slim
aku ; jadi tak balik rumah ka? dah lewat ni.
nurul ; saya kena halau dari rumah.
aku ; siapa halau?
nurul ; kakak yang halau. dah 5 hari duk tepi jalan ni.
aku ; jadi tido mana?
nurul ; semalam tido kat depan klinik. selalu kat depan CIMB bank tu.
aku ; [tekejut ni] tinggal dengan akak ka?
nurul ; aah..dengan akak dan suami dia..dah nak masuk 4 anak dorg.
aku ; mak abah mana? dorg tak tahu ke nurul kena halau ni?
nurul ; mak dah takde. meninggal 11 tahun lalu. abah kat kuantan. tinggal dengan makcik. abah pun pernah halau saya.
aku ; kenapa dorg halau nurul?
nurul ; dorg tak benarkan saya kawan dengan budak2 kat area rumah tu langsung. mana boleh bang tak kawan langsung. kita kena ada kawan dua tiga orang. pape masalah boleh share.
aku ; budak2 tu jahat kot?
nurul ; sebelum ni dorg ok. baik. tapi baru2 ni je dorg merokok. isap gam. minum.
aku ; nurul buat tak semua tu?
nurul ; merokok pernah sekali. tu pun cuma nak try. lepas tu tak buat dah. minum pun pernah sekali. time putus cinta dengan bf.
aku ; kenapa nurul minum benda tu sebab putus dgn bf je?
nurul ; ntah lah bang. masa tu tension. tapi tu sekali jer. lepas tu tak buat dah.
aku ; sebab tu la akak dan abah tak benarkan nurul kawan dengan dorg kot. nurul kalau keluar dengan kawan balik lewat tak?
nurul ; selalu kalau keluar petang balik lepas isyak.
aku ; selalu ke keluar dengan member?
nurul ; seminggu ada laa 2 3 kali.
aku ; abang tanya direct la ya. pernah buat pape tak dengan bf? [soalan berani mati]
nurul ; tak pernah la bang. setakat pegang2 tangan jer.
aku ; hurm. tolong akak tak kalau kat rumah?
nurul ; tolong. kemas rumah. potong sayur ke pape. kalau masak memang akak yang buat. tak tahan la bang. akak selalu tuduh bukan2 kat saya. menghabiskan beras kat rumah laa. menyusahkan laa. pernah sekali akak tuduh saya tido dengan abang ipar saya. padahal tiap2 malam saya tido dengan abah saya kat bilik masa abah saya duk rumah tu.
aku ; adik beradik lain mana?
nurul ; sorang akak duk kedah. keja kat sana. dengar2 dah nak kahwin. dua orang adik duk asrama kat negeri sembilan.
aku ; ooo. nurul 19 tahun kan. so keputusan SPM macam mana?
nurul ; saya tak habis belajar. sampai tahun 6 jer?
aku ; kenapa tak habis?
nurul ; [dgn tenang je] takde orang nak tanggung saya.
aku ; so adik duk asrama tu siapa tanggung?
nurul ; diorang duk rumah anak yatim. saya dah cukup umur. dah tak boleh duk kat sana.
aku ; abah kerja tak?
nurul ; tak. abah tak kerja.
aku ; nurul tak pernah cari kerja ka?
nurul ; dulu dah pernah kerja. tapi duit gaji semua akak suruh bagi kat dia. jadi saya nak pakai apa? dulu saya ada handphone tapi akak ambil dan jual handphone tu kat orang lain.
aku ; hurm. sakit hati tak kat akak?
nurul ; sakit hati.
aku ; kat abah?
nurul ; sakit hati.
aku ; adik?
nurul ; adik tak laa.
aku ; hurm. akak sulung jahat erk?
nurul ; takde laa. akak tak jahat. nakal sikit je. [sambil senyum]
aku ; nakal? nakal mcm mana plak?
nurul ; yelaa. suka marah2. nakal la. tak jahat pun.
aku ; jadi makan tak ni?
nurul ; makan. kenyang ni. boleh tahan sampai esok pagi.
aku ; makan mcm mn?
nurul ; pekerja2 dekat area2 ni belanja. dorg semua baek. hari tu saya kena kejar anjing. dorg baling anjing tu dengan selipar. [sambil gelak kecil]
aku ; baguslah kalau mcm tu. jadi lepas ni nak pergi mana? takkan nak duk tepi jalan ni jer. nurul tu perempuan.
nurul ; ntah laa bang. nak pergi rumah makcik kat behrang tapi takut.
aku ; takut kenapa?
nurul ; suami makcik tu lain macam. selalu kacau saya.
aku ; kacau? kacau macam mana?
nurul ; kacau laa. takut dia buat pape kat nurul.
aku ; jadi takkan nak duk tepi jalan ni. lagi bahaya. baik pergi tempat saudara sendiri. yang boleh terima kita.
nurul ; akak kat kedah baik. kalau dia tau saya kena halau mesti gaduh dengan akak yang sulung. tapi saya tak tahu nombor telefon dia. lagi pun dengar2 dia dah nak kahwin. kalau boleh taknak kacau laa dia dengan suami dia nanti.
aku ; [bingung] takkan takde keluarga lain?
nurul ; ada makcik kat johor. tapi tak tahu nak tumpang siapa. minta tolong dengan member2 tapi semua taknak tolong. semua cakap 'kau buat hal kau. aku buat hal aku'.
aku ; hurm. tu lah susah. nak kawan ramai tapi semua kawan bila time senang ja. tengok skrg nurul susah kawan2 pun tak nak tolong.
nurul ; [sekadar tersenyum sendiri] abang taknak balik ke? dah lewat ni.
aku ; aah dah lewat. jap lagi balik la. [aku kluarkan duit rm3 dr dompet]
nurul ; eh takpe laa bang. [sambil angkat beg pkaian dia. nak lari]
aku ; eh nurul ambik ja. bukan banyak pun. ambik
nurul ; terima kasih abang.
aku ; nanti pergi la rumah makcik. minta tolong kat sana. baru contact akak nurul kat kedah. pergi tempat orang yg boleh terima kita. so tak jadi kes macam ni lagi. nurul tu pmpuan. bahaya duk tepi jalan ni.

habis ja berbual dgn budak tu aku pun chow laa pergi stesen bas tunggu kereta sapu ambik balik kolej. jadi yang aku nak kita sama2 fikir adalah ~~

1. ni lah realiti orang sekarang. akak dan abah sendiri pun sanggup halau adik kandung. merempat tepi jalan. mungkin akak dan abah dia ada sebab tersendiri tapi tak seharusnya menghalau darah daging sendiri. setiap masalah mesti ada penyelesaiannya.
2. nasib anak yatim yg mengalami masalah dalam keluarga. kurang kasih sayang hingga menyebabkan budak seperti nurul nampak bersahaja bagaikan dah biasa menghadapi semua ni.
3. pemilihan kawan yg tepat membawa kita ke mana arah tuju seterusnya. biarlah kawan tak ramai yg penting kawan sorg dua yg kita ada tu biar betul2 kawan. yg tahu dan fhm siapa diri kita. susah senang boleh bersama.
4. nasib kanak2 atau remaja perempuan pada masa kini yg hidup terancam walaupun dengan ahli keluarga sendiri. macam pakcik nurul sendiri yg mengganggu nurul hingga nurul pun takut dengan keluarga sendiri.
5. ahli keluarga sendiri cukup berkira atau kedekut meskipun kepada saudara kandung sendiri.
6. namun walaupun keluarga nurul tidak ambil peduli terhadap diri nurul, masih ada masyarakat sekitar yg prihatin dengan memberi makanan kepada nurul.
7. kesusahan hidup anak yatim dan keluarga bermasalah menyebabkan nurul tidak dapat melanjutkan pelajaran.

sedar atau tidak itulah realitinya. dan kisah ni bukan rekaan atau rekayasa. tapi adalah benar belaka disahkan oleh jakim. huhuhu. rasanya ini je laa yg boleh aku kongsikan.

fikir2kan dan selamat beramal~~

Jumaat, 29 Oktober 2010

bagaikan bayang~

bagaikan bayang~~

sentiasa mengekori
sentiasa menemani
sentiasa menghampiri

nampak beza tetapi sama
nampak dua tetapi satu
peneman di saat terik siang
peneman di kala sunyi malam

bagaikan bayang~~

nampak jelas di depan mata
namun. . .
ingin ku sentuh tak dapat
ingin ku gapai tak tercapai
ingin ku peluk tak mampu
meski hati memaksa
meski hati tersiksa
meski hati bagai diiris selumbar bisa
meronta kesakitan
lemas dalam linangan air mata

bagaikan bayang~~

bagaimana kan ku lari dari bayang?
bagaimana kan ku halang bayang mengekori ku?
andai ke ruang gelap dapat hilangkan bayang..
biarlah hidupku diselaputi kegelapan

gelap bagaikan bayang~~

Isnin, 14 Jun 2010

F**K O**!!

actually tak tahu nk tulis apa. .
boring thp dewa dewi. .
so. . .
F**K O**!!

Khamis, 3 Jun 2010

bowling time~

*me @ Champ Bowl

selasa lalu kitorg sekeluarga plan nk pg maen badminton n bowling
tp jd pg maen bowlin jer kat Champ Bowl kat sandakan ni. .
sandakan ada tmpt maen bowling okk. .
hehe*wif my bbie

tak jadi pg maen badminton sbb court kat kompleks sukan dah full
so kitorg gerak dalam pukul8.30 cm tu laa
smpai Champ Bowl pukul9

bapa ku pun pg sekali
abg, kak ipar, anak buah yg sulung
bbie n adik2 ku. .
naek 2 kereta*mencari bola ringan. .haha

yg best nyer sebab ni 1st time bapa ku maen bowling. .
tp hebat laa. .
caya laa my daddy cool!!

kitorg pun kalah. .
hehehe
tym bapa dah syok maen. .
bapa sapu bbrp balingan smpi habis msa
haha
*my daddy cool in action. .jgn maen2. .strike okk. .hehe

kitorg maen sejam jer
plan nk tmbh lg sejam tp bapa tak nak plak sebab dah late kann
tp mmg enjoy laa
jarang kluar mcm ni kann
best moment wif family

that all
papai ;)

Sabtu, 22 Mei 2010

i have nothing

I HAVE NOTHING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Khamis, 20 Mei 2010

k0s0ng~~~



kosong. .




empty. .




sunyi. .




sorang. .




bosan. .




sempit. .






arrgghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Selasa, 18 Mei 2010

sing along~

hellooo. .

dah 2 minggu aku di sandakan. .
semalam adik aku yg ke6 dah terbang pg kL
dia nk keje sna
cr pengalaman
join dgn cousin aku

aku sokong jer
biar dia belajar berdikari
dah besar kan
19tahun dah gk

tp tu tak dah kna mengena dgn tajuk entri ni okk
hehehe
yg aku nk cerita psal aku ada join pertandingan karoke kat kmpg aku jumaat lalu
petang jumaat tu dorg wat saringan
lepas laa pg top12
malam tu dorg wat final
siap rancang persembahan lg
adik perempuan aku jd mgsa
jd partner aku wat psmbhn mlm tu
hehehee
berlakon la konon

aku bawa lagu Harapan by Fazli Zainal
dan syukur gk aku dapat tempat ke2
hehehe

johan kawan adik pmpuan aku
dia nyanyi lagu Barangkali by Deja Moss

dan tmpt ke3 abg yg johan td
adik beradik pndai nyanyi
dia nyanyi lau radja
genre pop rock laa
siap nk suffle lg kat atas pentas
hahah

pic time ptdgn ada jer
tp nanti2 laa aku upload okk
hehehe

adios amigos!!

Rabu, 12 Mei 2010

home sweet home

hellooo readerz n bloggerz. .

leodarkboyz skrg dah kat sandakan. .
9hb mei 2010 berlepas balik sabah. .
finally. .
dapat jmpa family. .
yg blm jumpa lg my daddy cool n bbie ku
keje ..
tak dapat balik. .

tp takpe. .
sampai2 jer kat uma. .
ptg tu kul6 abg sulung bawa p kompleks sukan sandakan
maen badminton. .
besttt jer. .
ramai kann. .
adik2 aq
abg
kak ipar
my nephew pun ada. .
join maen gk. .
hehe. .
ada gk amik pic ni. .
tp tak dapat upload laa. .
sebab suma kat lappy. .
skrg on9 kat cc .
huhu. .

takpe2. .
laen kali aq upload okk. .
tungguuuu. .
hehehe. .
dapat gk melepas rindu dgn fmly
akhirnyaa. .
huhuhu. .

thx gk kat kak pah, man n family yg tlg hantar aq p kL sentral n LcCt
tlg bwa barang gk. .
hehehe. .
credit 4 u all. .
byk bantu aku selama kat kL

pjg umo jumpa lg kk. .

that all 4 today. .
ada msa update lg kk

adios amigos!!

Ahad, 2 Mei 2010

pasar sabtu vs pasar malam

sempena hari pekerja ni. .
aQ + akilul + anwar + kak genit p pasar sabtu kat tanjung malim ni rr
pasar sabtu tu gk laa pasar malam. .
hahaha. .
saje jer tajuk wat suspen. .
lalala. .for ur all information. .
ni 1st time dalam sem ni aQ p pasar sabtu ni. .
hahaha. .

*ni cover majalah maskulin bulan depan okk. .dapatkann. .terbaekkk dr ladang. .LoL

malas nk pg jer. .
mmg selalu tiap2 sem pun mcm tu
satu atau dua kali jer dalam 1sem pg pasar malam ni. .

*ni adegan menunggu prebet sapu. .lakonan semata2 yer. .hehe

kitorg gerak pukul 5 lbh dah kot. .
naek prebet sapu a.k.a kereta sapu abg syam. .
credit for him. .
hehe. .
hari ni memang ramai sgt booDark2 UpsI yg pg pasar sabtu. .dah mcm tak cukup bas aQ tgk. .
time tgu kereta sapu tu amik kitorg sempat lg posing ala2 model cover majalah okkk. .
[layak ker??. .] harus laa kan.. lalala

*dah ble jadi cover majalah ni ..hehehe. .credit to kak genit yg gigih edit. .mmg canteekk ;)

nak dijadikan cerita ada seekor burung makluk Tuhan ni b***k kat kepala aQ
adeh. .
kureng asam tol burung tuuu. .
so pg tandas kna basuh. .
nasib baek perasan. .kalau tak alamat nyer aQ bawak laa t**k tu p pasar. .maluu siott!
huhuhu. .

*anwar, akil, aQ n kak genit (senior aQ walauponn. . . . ???) gagaga~

sampai pasar pa lg. .
ada dua matlamat utama. .
1st beli makanan sebab sehari suntuk tak makan
2nd nk amik pic kat pasar. .
kenangan akhir sem4 dgn member kot. .
hehehe. .
aktiviti kitorg

*adegan belek2 buku kononnyer. .motif baca buku amalan ibu mengandung??. .hahah

belek2 buku walau tak beli. .
saje nk amik pic. .hehehe
lps tu beli air
then putar2. .
round2 dr hujung ke hujung pasar sabtu tu. .
walaupun ramai gler org. .
cuti am kann. .

*kak genit berlatar belakang kan booDark2 upsi yg nk p pasar malam gk. .ramai tol ari ni. .cuti kann

gigih meredah lautan manusia [over di situ yerr]
baru beli makanan. .aQ beli taufufah jer. .lama tak makan. .
arwah mak dulu suka makan taufufah tuu. .

*sape ada kat dalam pic ni?? .cepat teka. .hehehe. .kat pasar malam. .tgh round2 cari makanan

balik2 terus pg restoran Green C. .makan kat situ
kue teow goreng + telor mata
sama dgn menu kak genit. .
hehehe. .

sape tahu mn tgn aQ. .hehe. .tgn paling kanan sensor okk. .tu bukan aQ. .huhu

penemuan mengejutkan. .
akilul plg byk makan. .
dah la makan kue teow. .
bungkus nasi goreng lg. .
td kat pekan beli taufufah. .mampu?????
tak padan badan kecik. .
nafsu besar. .
hahahah. .

pukul8 lebih baru balik uma. .
sambung makan taufufah + mangga masak. .
sedap ohhh. .
kak genit jer tak dapat join. .
hehehe. .
best sangat hang out dgn member yg satu kepala. .
sepanjang jalan ketawa jer. .
happy jer. .
happening jerr. .
tenang jer kann. .
hehehe. .

*semua tukar pic profil fb guna pic ni. .nice. .hehe. .frenz 4ever ;)

sem depan kita hang out lagi okk. .
buka puasa together-gether kerr. .
hehehe. .

tu jer utk hari ni. .
mcm biasa layann pic okk. .

p/s ; credit to kak genit yg gigiihh edit pic. .really nice. .dah download semua. .
hehehe. .
hopefully our frenship will stay until to end of life
(^_^)y

adios amigos!

Sabtu, 1 Mei 2010

terpaksa membuang diri mu~

setelah sekian lama aQ jaga. .
aQ bagi macam2. .
kau nak mp4 aQ bagi. .
kau nk gambar aQ bagi. .kau nak canteekk aQ tunaikan. .

tapi apa yang kau bagi kat aQ arrr???aQ tak nak pape kat kau. .
tapi at least bagi laa kepuasan utk aQ. .ni kau nak aQ jer layan kau. .
tapi kau tak pernah pun nk bg kepuasan kat aQ
layan aQ. .

kau ni memang tak pandai bersyukur laa. .
dulu aQ dah buang kau. .aku dah delete kau dari hidup ku. .
tapi kau yg merayu2 kat aku. .nak aQ amik kau semula. .
okkk. . .fine. . .
aku amik kau. .
aku jaga kau balik. .
aku jadikan kau baru. .
tak sama macam dulu. .suma baru. .

kau dapat kawan. .suma kawan baru. .
kau cakap kawan mu kawan ku jugak. .
tapi cukup laaa. .
aku dah tak tahan laa dgn kau ni. .
menghadap muka kau. .aku dah BORING dgn kau. .
tau tak rrr???
aku dah BORING DGN KAU!!!

so cukup laa sampai sini. .
aku rasa sampai sini jer laa hubungan kita. .
aku rasa keputusan ku ni sangat tepat. .
aku tak nak kau ganggu hidup ku lagi. .
aku tak nak sebab kau pelajaran ku pun turut terganggu. .
so better kau pergi jer laa. .
aku dah buat keputusan. .aku delete kau dari hidup ku. .aku buang diri mu. .
sebab aQ pun dah ada pengganti diri mu
walaupun kadang2 dia boring. .
tapi better then you. .
so selamat tinggal MYSPACE. .

mmuaahhxx kat FACEBOOK. .
HAHAHAHAHA. .
p/s ; tak dah kna mengena antara hidup atau yg meninggal dunia okkk. .
aku dah delete myspace aQ. .boring siott. .fb kan ada. .so cukup laa 1 account kann
buat byk2 pun tak dahh guna. .hehe


adios amigos ;)

hari2 terakhir di bulan april

semalam 30 april 2010 lepas makan kat easy corner
dgn akilul, anwar dgn lokman. .
mlm ni menu fried chicken rice dgn air bandung
tukar air sebab milo ais mahal siott. .
huhuhu. .

habis makan tu leher ni rasa gatal pulak nak karok
so aku call laa pakcik prebet sapu a.k.a kereta sapu
semua p kecuali lokman. .
dia tak nak join. .so aku, akil n anwar jer p. .
sorg melantak 3lagu
antara lagu yg aku 'sumbangkan'
  1. sway
  2. mungkin by anuar zain
  3. untuk pertama kali by kerispatih
hehehe. .
yakin jer nyanyi walaupoonnn. . . . . .????
hahaha. .dorg akil dgn anwar plak mengKAROKkan lagu
  1. sonata musim cinta by hazami
  2. sejarah mungkin berulang by new boyz (hahaha)
  3. harapan by fazli zainal
  4. yg laen dah lupa laa. .hehehe
*ni laa anwar. .student major kima n minor math

last sekali ktorg duet nyanyi lagu
awan yg terpilu by ning bazooka. .hahaha. .
saje nyanyi. .
boring kann.. .
jd giler jap td
LoL

habis dlm pukul11 lebih la cam tu. .
then jalan kaki dr pekan balik kolej
huhuhuuh. .
around 3km gk kot
sampai kolej dah aQ dah mcm baru lepas mandi
hahaha. .
standard laa aQ
sape kawan aQ tahu laa mcm mn kannn

stay green c jap minum air lepas dah penat melalak
tup2 owner green c dgn baek ati nyer bg french fries PERCUMA okkk
berkat ayat akilul laa
gigihhhh
haha. .

masuk kolej dlm pukul 12 suku
pak guard yag budiman marah la plak
very the. . . .???
tp tak bagi tulis nama laa
credit to pak guard!!
yeaahhh

tu laa aktiviti kami hari2 terakhir di bulan april. .
hehehe. .
dah masuk 1 mei 2010 kann

SELAMAT HARI PEKERJA KEPADA SEMUA PEKERJA2 SELURUH NEGARA
YANG GIGIH DAN SAKSAMA [apakaahhh??. .LoL]

adios amigos!

p/s ; tak dah pic sebab tak dah amik pun. .huhu

Jumaat, 30 April 2010

realiti kehidupan mahasiswa/i

pukul 6.30 am tadi untuk pertama kali nyer dalam sem ni aQ breakfast. .
hahaha. .
aQ n akilul p restoran mamak. .
melantak nasi lemak n teh tarik kaw2 punyer. .
hehe. .yg best nyer akilul belanja. .
hari ini dalam sejarah. .
ahax. .
cuaca mmg best laa. .
dgn embun nyer. .langit pun msi gelap lagi. .
angin sepoi2. .menusuk Qolbu okk. .
hehe. .

*kat restoran mamak taman bahtera. .canteekk kat awan tuu. .biru je sume. .

dah abis makan n lepak2 jap ktorg pun balik. .
lalu kat tepi longkang dekat sungai tepi kolej ni. .kat sini port fav booDark2 khar ni lepak. .
merendek. .
terutama dah nak abis sem ni. .
ramai laa makan n minum kat tepi sungai tu. .
kat sini laa aQ jumpa penemuan baharu [penemuan la sgt kann]SAMPAH byk bertaburan di tepi longkang. .
dalam longkang. .
tepi sungai. .dan persekitaran kat situ. .*ni sampah kat dalam longkang. .makan tepi longkang??. .selera ker. .haha

aku pelik betol dgn MAHASISWA yang kononnyer
MODAL INSAN PEMACU PEMBANGUNAN NEGARA niii
membuang sampah sesuka hati. .
walhal tong sampah dekat jer kat area tu tp tu pun susah sangat nk buang sampah
di tempat yg sepatutnyer. .

*ni persekitaran tepi sungai. .ape nk jadi ni. .ish3x

macam mana nak jadi contoh kpd orang laen ni
nak jadi role model kononnyer kat anak murid kelak
tapi diri sendiri pun tak betul
kalau perkara remeh mcm ni pun tak boleh buat dengan betul
mcm mana laa nak buat hal yg lebih besar. .

sebenarnya title MAHASISWA tuu hanya pada nama jer. .
tapi tak menggambarkan pun dorg tu terpelajar dalam segala aspek. .
[aku pun ingt kan diri aku jgk]
aQ bukan nk cakap aQ baek tp buang sampah tu perkara remeh kot. .
buang laa kat tempat sepatutnyer. .
bukan nyer susah sangat pun. .

macam iklan kat radio sinar fm tu bgtau
"kita bukan mewarisi alam sekitar drpd ibu bapa kita
tapi kita meminjamnya drpd anak2 kita"

dan

"jangan sampai alam ni memarahi kita
hingga bertindak di luar yg kita jangka"

untuk bukti sokongan disertakan gambar kat tempat kejadian
[perpaduan tak ayat aQ]
LoLx (>.<)y

fikir2kan dan selamat beramal ;)

Khamis, 29 April 2010

dinner time

*control d situ yer. .lalala

time aku sibuk kemas2 barang dan pakaian tetiba dtg plak 2 org mangkuk p bilik aQ
akilul n lokman. .

*ni laa lokman

ingt nk bawa dorg p mkn. .
tp dorg da plan nk dinner dgn coursemate dorg. .
dorg ajak aQ sekali. .
1st segan. .
sebab aQ sorg je dari kos lain ..tak dah kena mengena dgn dorg. .
nasib baek ramai gk dak kos dorg aQ kenal ..
so pg gak laa. .tup2 ada si sanjiya a.k.a sanjiyarani. .

*sanjiya feat akilul

hahaha. .
jgn marah ea. .
dia ni kos TESL. .
dak fakulti aQ laa. .
so ada gk laa teman aQ student kos laen kann. .

*shamu feat lokman

macam biasa aQ order laa my fav drink. .
MILO AIS!!
tak pernah ubah okk. .
hehehe. .
td aQ tak nak makan nasi. .
so order KUEW TEOW PATTAYA. .
alaa. .
lebih kurang mcm nasi goreng pattaya tp ni guna kuew teow. .
hehe. .lokman yg 1st mkn menu tu, ,
tak pernah d buat dek org. .
so aQ try gk laa kan. .

*booDark2 kos ekonomi

gambar ramai2 time makan td. .
then balik laa. .
p lepak bilik lokman smbil makan keropok yg d jual makcik kat restoran td
mahal siot. .
tp beli gk. .
sedekah je laa kann. .

tu je nk gtau. .

layann pic okk. .

adios amigos! ;P

photographer : akil nakhwan feat leodarkboyz
lokasi : 7door

hair stylish


aQ dah jadi hair stylish okk. .
hahaha. .
mampu ker???
takde pun. .
saje jer. .
ni cuma aktiviti aQ bila dah tak tahu nk buat ape time boring ni. .
huhuhu. .
so saje setting rambut. .
ntah jadi ape jer. .hehe. .
yg penting aQ puas hati n tak jgk aQ boring sgt. .
canteekk tak??
haha


so kepada sape2 yg nk aQ setting kan rmbut dia ble contact kkk. .
hahahha. .
ade ker. .
alamat nyer mmg takde rupa org laa. .
ahax. .
rambut dah panjang smula. .
suke2. .

tapi. . . . . .
kena potong pendek gak nanti. .
kna buat ROS kat sekolah kan. .
tak boleh simpan rambut panjang. .
kena jadi CONTOH konon nyer. .
layak ker aQ??
yg penting usaha jadi yg terbaeekkk. .

layaannn~~
zaaaasss!!!

(@.@) ????

molek nah go home


*aQ , nuar n akilul

mesti korg tak faham kannn. .
hehe. .
tu bahasa suluk. .bangsa aQ. .
tp mix inggeris laa. .
haha. .
molek nah tu mkna nyer pulang. .go home tu inggeris. .sume faham kann. .
tp sbnr nyer aQ pun tak sure sgt betul ke tak. .hahaahah. .
suluk murtad kann [title aQ yg member sabah pgl]huhuhu. .
dek smgt balik kmpg ni aQ baru jer kemas brg dan baju aQ. .
giler tgh mlm kemas brg, .
sebab siang aQ tido. .
BATMAN kaannnn. .
hahaha. .

*separuh brg dah packing. .ni brg yg tgl kat upsi

ada separuh brg lagi blm kemas. .
yg nk bawa balik sabah. .
cuti sem ni aQ kna wat ROS kat SMK Muhibbah. .
so kna bawa balik baju kuliah. .
huhu. .

*ni baju aQ yg belum packing. .baju kuliah n baju nk melaram. .
ni sume bawa balik sabah. .ada separuh lg tgh cuci kat dobi


aQ dgn bestfren aQ kat upSI ni. .
akilul dan nuar. .
dorg bukan tlg aQ. .
tolong tengok jer. .
lalala. .* buku suma dah masuk kotak. .so rak ksong dah. .tgl brg nk bawa balik uma. .
klgkapan diri. .my lovely lappy. .n etc~

roomate aQ pun stress. .
org dah nk tido tp aQ bz kemas wat bising. .
LoLxX
ada aku kisah??
hehe. .

*tgh blakon wat kje knon. .walhal dah settle. .lalala. .
credit to lister amik pic. .hehe

jgn mara eaa lister. .
aQ dera dia suru amik pic kitorg blakon wat kje [konon nyer]
gagagaga~

*ni laa kje ktorg tym dah abis exam ni. .akilul msi ada paper sok. .stress. .
so on9 la. .nuar baca majalah. .dah abis paper kann. .dorg la yg tmn kan aQ kms brg. .tp dorg tak tlg pun. .
haha. .

layan pic okkk

*my roomate sem4 ni. .booDark sabah gak. .lister boy. .major bisnes. .
ksian dia dpt roomate yg tekanan cm aQ. .haha. .tp bgs dia ni tak byk karena. .
so selesa laa sem ni. .satu kpala jer kannn [yeker?? hehe]

that all. .
adios amigos!

Rabu, 28 April 2010

bila assgment n exam dah abis




BORED!!!

huhuhu. ,tu laaa yg aQ rasa bila assgment dan exam dah abis. .
tak tahu nk buat ape. .
so duk bilik je laa. .
aktiviti spjg tgu 9mei adalah
  1. tido
  2. makan
  3. mandi
  4. minum
  5. on9
  6. movie marathon
  7. dgr lagu
  8. ulang semula num 1. .huhuhu
tu je laa rutin harian ku . .
berulang2 saban hari. .
mcm lagu dangdut sheda dan amelina yg top tahun 90an
aku BOSAN. .BOSAN. .

ohh. .
apa lagi aQ nak buat ni..
supaya hari2 ku tidak memBORINGkan seperti ni. .
any suggestion. .
mudah saje. .
hanya perlu tekan keyboard anda dan gerak kan jari. .
hehehe. .

ngantok2. .
tido jap lagi kot ..
sok pagi ada taklimat ROS d DKK. .
nk wat ROS time cuti ni
SMK Muhibbbah tgu kedtgn Cikgu Jidih yerr..
cikgu??. .layak ker??. .
ada aku kisah??
hahah. .

adios amigos!!

Selasa, 27 April 2010

~NEW FACE~

blog aku ari ni dah berwajah baru. .
hehe. .
new header. .
new layout. .
new font n colour. .
yg laen tu slow2 ok. .
penjenamahan semula blog aku. .
huhu. .

aq nk tema black n white. .
fresh . .
that y aQ gna nma blog baru. .
LeoDarkBoyz. .
Leo sbb tu zodiak aQ. .
DarkBoyz tu saje. .
ada 2 makna. .
aQ ni budak yg berkulit gelap @
aQ ni budak yg hidup dlm kegelapan ..
pilih mn 1
haha
tp aQ tak kisah tu sume
yg ptg aQ ske nama tu
layout lama gk aQ cr
ni yg aQ bkenan
black n white
n ayat Love is Never Ending
sbb tu gk aQ gna gna word LOVE
yg aQ bg mkna stiap huruf tuu
Life. One. Valueless. Emotion
4 pkataan ni aQ intrepretasi dr pkataan LOVE tu
makna LOVE laa
kehidupan. satu-satunya. tidak ternilai. perasaan.

SEKIAN =]

setelah sekian lama

assalamualaikum W.B.T sumeee

lama sangat aQ tak update blog ni. .
malas sangat dek busy start sem 4 kat UPSI ni
dah 4 bulan lebih tak update. .
tak sentuh langsung blog ni. .
rekod utk sem ni tak dah wat pape entri pun. .

skrg baru laa tergerak nk wat entri baru. .
smlm 26 april 2010 aku dah merdeka utk sem ni. .
last paper utk final exam sem ni. .
rasa lega sangat2. .
tgl tunggu nak balik sabah. .
flight 9mei. .
lama siot. .
hampir 2minggu kat sni. .
so tak dah wat pape update blog laa. .

sepanjang sem4 ni aku dah macam2 aku lalui. .
mcm2 aku tempuhi. .
mcm2 aku hadapi. .
mcm2 aku rempuhi. .
yg aku mampu buat tersenyum dan terus tersenyum. .
hanya melupakan semua masalah ku. .
aku seakan lari dari masalah. .
tapi sebenarnya tak. .
aku lebih suka diam. .
lupakan buat sementara. .
teruskan hidup. .
kalau aku fikir sangat pun tak beri manfaat. .
so diam dan tunggu je laa bila masa yg sesuai utk settle kan masalah tu
sebab aku yakin setiap masalah tu ada masa yg sesuai utk diselesaikan
biar redah dulu. .
tenang dulu. .
dan teruskan hidup. .

utk comeback aku ni [mcm artis plak kann. .haha]
aku nk tukar layout n sume dalam blog ni. .
wat muka n identiti baru. .
tp bkn skrg laa. .
malas plak nk wat
hehe

thats all laa utk kali ni. .
nanti aku update lg. .
adios amigos

27 april 2010
4.29am
selasa

Related Posts with Thumbnails