BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Ahad, 10 Mei 2009

nk balik sabah daaa~

Assalamualaikum dan salam muhibbah suma. .hehe

jap g aku da nk nek bas upsi p LCCT. sok kul7 pg flight p sandakan. smpt g ni nk post entri. .hehe. .saje nk gtau bermula dari ari ni blog aku akan selalu berhabuk kembali. di ruma aku xda tenet la. nant aku p restoran yg ada wireless or kat kfc pn ley gk. .mnum je. hahaha. .

nk ucapkan selamat bercuti kpd smua kwn2 dan smua yg cuti. .hehe. .blik sni 4 julai. .jd see all of u next sem k!!. .jgn lupa rajin2 komen blog aku ni. .hehe. .ok la. .da nk jln. .takut tertinggal plak. .huhu. .smoga perjalan pergi dan kembali tak da pape msala. .sedey gk ni tgl kn kwn2 dan upsi wlpn 2bulan je. .tp epy gk dpt blk kmpg. .jmpa fmily. .sedey ft epy. .huhuhehe. .LoL. .Wassalam

10 mei 2009
ahad
10.40pm

Rabu, 6 Mei 2009

temuduga KPM. .huhu

Assalamualaikum dan salam muhibbah. . .

skrg aku tgh buat persediaan apa yg ptut utk temuduga KPM di UM. [takot seh. .huhu]. blm baca pape lg ni. pemalas btul aku ni. mcm mn nk dpt lulus temuduga ni. .ish3. .[smbil geleng2 kpla dan cekak pinggang. .mcm makcik2 la plak. .LoL]. errmm.

tahu ke KPM tu ape??. .kpd sesiapa yg tak tahu. .mari baca ni. .KPM mksdnya Ketua Pentadbir Mahasiswa. jd sok aku interview KPM utk UM la. .[????]. .npe?. .xpcaya??. .bgs2x. .tu mkna nya korg masi waras. .hahaha. .tipu je. .KPM tu Kementerian Pelajaran Malaysia laaa. .jd esok ada interview utk biasiswa KPM.

bulan lalu aku da jalani ujian Insak. .tapi tak mengharap dpt sebab aku telah menjawab 45 soalan tanpa membacanya. tak faham???. aku tembak laaa. .hahaha. .tak cukup masa. .ada 45 soalan lg aku terpaksa hitam kan je borang OMR tu ikut kata ati. .kekeke. .tup2x dpt plak utk panggilan temuduga. Alhamdulillah. nasib dan rezeki kot.

tapi ni baru panggilan temuduga. belum tentu dapat. kalau rezeki tak kan ke mana kn??. .yg penting cuba buat yg terbaik utk esok. aku risau soalan BI. .aku ni lemah BI. jadi aku plan nk jwb dalam BM jgk. .bakal guru BM kn. jd kena lah memartabatkan BM. [alasan standard. .hehehe]. .

ok la. .aku nk smbg baca ni. esok kna bkmpul di Audi pd pkul7 pagi. yg tak sabar nya dpt jln2 tgk UM. .hehehe. .[niat da tak betol. .huhu]. smoga segala urusan di permudahkan oleh Allah S.W.T. .Amin. .wish me luck k. .huhu. .Wassalam

P/S: Gud luck kpd semua yg akan menjalani temuduga biasiswa KPM ni. .all da best!!

6 mei 2009
rabu
11.55pm

Akronim

Assalamualaikum dan selamat berblogger kpd semua. .hehe


entri kali ni nak cerita tentang akronim. .korang tahu tak apa tu akronim??. .pelajar form 6 mesti tahu kn. .akronim ni merupakan singkatan bagi sesuatu nama. .panjang sangat dan susa nak ingt. .jadi buat singkatan kan mudah. .hehe. .misalnya TNB akronim utk Tenaga Nasional Berhad. .BERNAS untk Beras Nasional. .PAS utk Parti Islam Semalaya [yeke?. .hehe]. .dan byk lagi lah. .

tapi dalam blog aku ni. .aku nak bg tahu kat korg akronim yg dorg abg aq n the genk dia buat. .suka ati diorg je. .ada jgk yg aku cipta. .hehe. .tp akronim ni ada unsur lucuah. .tak tahu??. .lucuah pun akronim jgk. .gabungan dr perkataan lucu dan lucah. .ni pensyarah aq yg bg idea. .nama pensyarah tak d bg tahu utk mengelakkan kontroversi. .LoL. .so bg yg under age tu. .bwa 18 thun xble baca entri ni ok. .para ustaz dan ustazah pun tak d galakkan baca utk mengelakkan kekeliruan identiti. .[pa kaitan??. .haha]. .so korg tgk la akronim lucuah n ada gk islamik skit ni k. .hasil karya dorg abg aq n the genk. .n aq pn ada jgk mnyumbang idea. .haha. .tp mgkin ada jgk yg dah tau akronim ni. .hehe


PUMA = Pergi Untuk Menemui Allah [tobat2x. .huhu. .sbnrnya ada 1 lg tp lucah sgt. .keke]

ADIDAS = Ayah Dan Ibu Doakan Aku Selalu [huhu. .Amin]

DUNHILL = Dunia Umpama Neraka Hidup Ibarat Layang-Layang [yeke??. .jgn isap rokok Dunhill k. .ngee]

COLGATE = Ciuman Orang Lelaki Ganas Akan Tetapi Enak [tak pcaye??. .meh sni aq bg demo. .haha]

MALRBORO = Manusia Akan Lebih Ramai Bila Orang R*g*L Orang [sorry sensor skit. .hehe]

CPR = Ciuman Paling Rakus [sapa yg kurang nafas atau lemas tu meh sni ber aq bg CPR k. .hahaha. .adeh. .Astaghfirullah. .dush!! dush!!. .huhu]

WINSTON = Wanita Ingin Nak Sesuatu Tanpa Orang Nampak [pa erk yg pmpuan nk tnpa org len nmpk. .errmmm. .lalala]

ni je r yg aq ingt. .klu aq ada idea n ingt akronim lain lg. .nant aq upload. .bgntg dgn permintaan ramai la. .baru la ada penawaran. .nant x laku. .aq jgk yg rugi. .LoL. .[pa aq merepek ni. .dush2x!!]

oklah. .tu saje aq entri aq kali ni. .saje je nk release tensen. .skdr utk menggaru2 ati biar geli ati. .[geli ker??. .lalala]. .k la. .mls da aq nk merepek. .jgn marah plak ada unsur lucuah d atas. .hehe. .Wassalam. .

P/S: hak cipta terpelihara. .sebarang bentuk peniruan adalah di alu2 kan. .eehhh. .silap. .akan di amik tindakan ..dijatuhkan hukuman CPR yg akan dilaksanakan oleh saya sendiri. .wakakakaka~. .peace!!. .ni post ke 4 aq utk hari ni. .hehe

6 mei 2009
rabu
5.00pm

Rintihan Seorang Khalifah


P/s: ni pun sama kes dgn entri d bawah tu. .bkn karya aq. .jumpa kat tenet je. .tp best. .n tajuk puisi ni n puisi d bwah tu aq letak ska ati je ikut pemahaman aq. .hehe. .klu xnmpk klik je kat pic tu. .so akan d besarkan. .tgk n baca la puas2 k. .slmt menghayati. .Wassalam. . .

6 mei 2009
Rabu
4.22pm

Khalifah Sejati


P/S: karya bukan hasil nukilan ku. .amik kat internet. .cari pic mata. .dpt ni plak. .best. .so amik la n upload kat blog ni. .slmt menghayati. .Wassalam. . .

6 mei 2009
Rabu
4.16pm

Rahsia Bola Hitam & Bola Putih

Assalamualaikum & Salam Muhibbah. . .

Bermula ceritanya ada seorang anak lelaki tunggal yang kematian ibu
selepas dia dilahirkan. Selepas itu bapanya menjadi terlalu workaholic dan
tak kahwin2 lagi. Tapi si anak baik hati dan lemah lembut walaupun cuma
tinggal bersama pengasuh je.

Lepas Tadika, sementara member2 lain dah ada basikal, dia masih berjalan
kaki.

Pengasuhnya mengadu kepada bapanya. "Tuan, tak kesian ke dgn anak tuan? Dia
Tak ada basikal...apa tuan tak segan?"

Lantas...... si bapa memanggil si anak, ditawarkan beskal
yang macam mana dan si anak cuma bagitau,

"Tak payah susah2 la papa, belikan je saya bola itam dan bola putih ..."

Hek eleh takkan macamtu kot? Bingung si bapa. "Kenapa bola itam dan putih?"


"Tak perlulah saya terangkan kenapa. Kalau papa ada duit, belikan itu je."

Bila ingatkan si anak tak pernah meminta2, so bapanya terima je. maka dibelikanlah anaknya itu basikal model terbaru dan terkini masa tu, yang
paling canggih, ditambah dgn bola hitam dan bola putih.

masa berlalu. . .

kemudian si anak masuk Sek.Rendah. Lepas itu musim kasut roda.
Sekian lama si pengasuh perhatikan, budak tu tak pernah minta bapanya
membelikan kasut roda untuknya. Tiap2 petang dia cuma duduk2 je. Basikalnya
disimpan di dlm stor..

Maka Si Pengasuhnya menyatakan pendapatnya lagi kepada si bapa.

Kemudian si bapa memanggil anaknya lagi. "anakku, kamu tak nak dibelikan kasut roda macam kawan2 kamu? Apsal tak bagitau kat Papa?. No problem setakat beli kasut roda je...".

Si anak menjawab,"Tak perlulah papa, bola hitam dan bola putih saya dah rosak..
Kalau boleh papa beli lagi k..tak payah lah beli kasut roda.

Lagipun ianya jauh lebih murah berbanding kasut roda, kan
papa?"

Si bapa geram . walaubagaimanapun, si bapa tetap belikan anaknya kasut roda, ditambah bola hitam dan bola putih.

Selang beberapa tahun, si anak masuk Sek.Men. Cerita sama berulang.

Sekarang kawan2nya main permainan lain- main roller blade. musim rollerblade melanda kwasan tempat tinggal nya. Trend baru....

Sementara tu, budak lelaki tersebut masih setia dengan kasut rodanya. Lepas
bapanya pulang dari luar negeri dan terlihat anaknya yang masih pakai kasut roda, si bapa jadi malu sangat2. Teruk betul, rumah macam pusat beli belah, syarikat banyak, keluar negeri lagi tu......Tapi anak lelakinya ketinggalan zaman.
Keesokkan harinya, dalam bilik anaknya sudah ada sepasang roller blade
baru bersama secebis nota: "Biar kamu tak malu".

Pada malamnya,
terdapat secebis nota balasan di ruang kerja si bapa. Nota tersebut berbunyi:
"Papa, Kenapa tak belikan bola hitam dan bola putih? Saya lebih sukakannya."

"Haaah,, si bapa mengeluh serta bingung selepas membaca nota itu.
Apalah istimewanya bola itam dan bola putih!!?

Keesokkan hari danseterusnya lagi si bapa berkali2 ditinggalkan nota
sebegitu...hingga dia tak tahan dan terus membelikan anak lelaki nya bola hitam dan bola putih untuk kesekian kalinya.

Benar, setelah mendapat bola hitam & bola putih tu, si anak tidak lagi
mendesak bapanya.. Secebis nota juga ditinggalkan di ruang kerja si bapa..
"trima kasih byk2 papa kerana belikan saya bola hitam dan bola putih"

Masa berlalu....

Ketika di Sek Men, yang jaraknya agak jauh, si anak masih berulang-alik
dengan bas, member2nya sudah ada yang membawa motor dan kereta ke sekolah.
Suatu hari, ketika bapanya ada di rumah, si anak dihantar pulang oleh
membernya dengan motor Harley Davidson color biru laut. Si bapa menjadi
sangatmalu.

Anaknya bukan 4, bukan 3,...2 pun tidak.
Itulah satu-satunya anaknya.
Itupun tidak dibelikan motor untuk kesenangan anaknya! Maka ditawarkan
Anaknya untuk dia membeli sebuah motorsikal. Si anak menolak tawaran
ayahnya dengan alasan motor kurang praktis, lagipun si anak cuma
inginkan bola hitam & bola putih sahaja! Si bapa tidak dapat menerima
penolakan itu. Kerana anaknya dah beso panjang, boleh berbincang.
Akhirnya tercetus keputusan dimana si anak dibelikan motorsikal, ditambah
pula dgn bola hitam dan bola putih semestinya!! .

Tetapi si bapa masih kesal...
Kesal kerana sudah beberapa tahun dia belikan anak lelakinya bola hitam &
bola putih tetapi tidak tahu kenapa anaknya begitu memerlukan sebiji bola
hitam & sebiji bola putih! Dan Si anak pula tak pernah bagitahu kenapa
dan mengapa dia amat memerlukan bola hitam & bola putih..

Sehingga tibalah masa untuk anaknya melanjutkan pelajaran ke Universiti. Kerana gembira dan bangga anaknya dapat masuk Universiti, si anak
dihadiahkan oleh si bapa sebuah kereta Ferrari keluaran terbaru.

Akan tetapi, sehingga beberapa bulan si anak masih lagi menaiki motor je.

Sehingga aweknya juga turut bingung- kan ke dia ada ferrari? kenapa naik
motor je..
Bila ditanya, maka dijawab budak lelaki tersebut: abis bapanya tak
belikan bola hitam bola putih. Tak faham perasaan anak sendiri!

Suatu hari si anak mengajak aweknya makan malam bersama dgn bapanya. So,
selepas makan malam tersebut si awek mengambil kesempatan untuk bertanya
kpd si bapa, kenapa pak cik tak belikan bola hitam bola putih?

Si bapa terkedu kerana dia sebenarnya sensitif dengan bola2 tu..huh..sampai awek anak aku pun tanya...bila si bapa menanyakan si awek semula kenapa soalan tu yang ditanya?. Si awek pun bagitau, anak lelakinya tidak akan sekali kali menyentuh Ferrarinya selagi tidak diberi bola hitam & bola putih!!

Si bapa bingung, di ruang bilik anaknya sudah begitu banyak bola hitam &
bola putih. Nak buat apa lagii...fikir si Papa. Tapi demi memelihara imejnya di
hadapan awek anakmya itu, maka esoknya sudah ada bola hitam & bola putih buat anaknya.

Suatu hari si anak membawa aweknya ke tempat peranginan yang berbukit
bukau menaiki Ferrari untuk brsiar2. Yelah, anak muda kan , ketika tenang memandu si anak dicium aweknya dan dia jadi gelabah dan terus accident!!! Mereka segera dikejarkan ke hospital dan si bapa juga dimaklum oleh pihak polis
tentang perkara tersebut. Keduanya cedera parah kerana mereka tidak memakai
seatbelt, si awek mati dalam perjalanan ke hospital dan si anak tenat.

Si bapa tiba di Hospital.."macamman a doktor, anak saya?"

Doktor (dengan simpati dan penuh duka cita) :"Maaf Encik, kami
telah berusaha sedaya upaya.. tetapi terserah kepada Nya... sebaiknya
Encik manfaatkanlah waktu2 terakhir bersama anak encik.."

Perlahan si bapa masuk, mendekati anaknya.

"Papa, maafkan saya..tidak berhati hati semasa memandu.." si anak juga
menangis kerana aweknya tak dapat diselamatkan. Si bapa cuba menenangkan
dia...akrablah dua manusia itu beberapa saat. sehingga si bapa beranggapan ini adalah saat pertemuan terakhir antara dia dan anak lelakinya...
Dia teringat kembali persoalan yang selama ini sering bermain di benaknya
dan keinginannya untuk mengetahui tentang "mengapa anaknya selama ini
selalu minta bola hitam bola putih"

"Nak, maafkan papamu kerana selama ini papa selalu sibuk...
sehingga kamu sering kesepian..maafkan papa, nak. Papa tak berkesempatan
untuk menjadi ayah yang baik."

Anaknya menjawab dalam keadaan lemah,"tak mengapa papa, saya faham.. Cuma
saya kecewa disebabkan papa ada kemewahan, papa belikan saya macam2.... saya cuma minta bola hitam dan bola putih je kan ?"

Si bapa rasa timing jawapan untuk persoalannya sudah tepat.., "KENAPA KAMU
SELALU MINTA BOLA HITAM & BOLA PUTIH ANAKKU... ADA APA DENGAN BOLA2 ITU SEHINGGA IANYA BEGITU BERERTI BUATMU?"




(anda semua pun ingin tahu kan...?)




Si anak menjawab dengan nada terputus putus kerana sudah tidak dapat
bertahan dan masanya sudah hampir tiba....

"sebabnya ....saya.. saya...saya...."



Kepalanya perlahan lahan rebah dan hembusan nafasnya hilang. Si anak
sudah meninggal sebelum sempat memberitau bapanya tentang bola hitam & bola putih.

Tengok, si bapa yang selalu hidup bersama anaknya pun tak tau...apalagi aku
yang cuma bercerita, lagi la tak tau ape ape. MACAM MANA NI? Kecewa jugak
nih.

Isk!Isk! Isk!........ ..Rasa nak tumbuk2 je org yg kna kn aku. .Dush2x!!. .Dush2x!!. .Dush2x!!. . . .

P/S: seribu kemaafan di pinta. .aku amik dr alumni skola ku ni. .hehe. .aku da kna so korg follow me skli kna la erk. .LoL. .jgn marah rrr. .[peace!!. .hehe. .smbl wat mka innocent. .huhu]. .

Moralnya: Jangan gelabah pabila gf or bf anda kiss anda. .rilex laa bro. .u bru kiss. .hahahaha. .Astaghfirullah. .[wat mka xbersalah smula. .keke]

Wassalam. . .

6 mei 2009
Rabu
3.51am

Selasa, 5 Mei 2009

apa perkara terpenting dalam hidup korg????





assalamualaikum dan slmt membaca semua. .

entri kali ni akan menimbulkan 1001 persoalan dalam fikiran korg semua. .mungkin korang da lama tahu dan mungkin juga baru nak fikir. .pernahkah korang bertanya pada diri sendiri. .apakah perkara terpenting dalam hidup kita???. .

setiap manusia mempunyai pendapat dan jawapan masing2 beserta alasan tersendiri. .jika korg tanya aku. .perkara terpenting dalam hidup aku adalah KENANGAN DAN MEMORI aku. .mesti ada yg tanyakan. .kenapa bukan nyawa???. .kenapa bukan ibu bapa dan keluarga???. .errrmm. .mungkin dahulu jawapan ku itu. .namun setelah aku kehilangan orang yang paling aku sayang dan rindui iaitu mak aku yang telah kembali ke Rahmatullah. .aku mula sedar betapa pentingnya kenangan dan memori itu dalam hidup aku. .walaupun secebis cuma. .iainya sangat bernilai ketika kita kehilangan seseorang. .dan ketika kita kehilangan seseorang barulah kita akan sedar harga secebis kenangan tersebut. .

aku sayang nyawa aku. .namun bila tiba masanya kita akan pergi jua. .aku sayang ibu bapa dan keluarga aku. .namun bila tiba masanya mereka akan pergi jua. .yang tinggal hanyalah kenangan dan memori manis dan pahit bersama mereka. .kenangan itulah juga yang akan kita bawa ke mati. .kenangan itulah juga yang tinggal terpatri di hati. .sampai bila2. .meskipun kita tak dapat berjumpa lagi untuk selamanya dengan orang yang kita sayang. .kenangan bersama mereka akan menjadi peneman untuk selamanya. .

terkadang aku berasa sangat takut sekiranya ingatanku dan memori ku hilang. .seperti diri di lahirkan semula. .bagaikan kain putih. .tak tahu dan tak mengerti apa2. .memori kosong. .mungkin akan berasa tenang. .namun pasti akan menjadi satu kerugian besar kerana tiada lagi kenangan bersama orang yang telah pergi untuk selamanya. .malahan wajah mereka juga mungkin tidak lagi dapat digambarkan. .

bagaimana pula dengan anda semua. .apakah perkara terpenting dalam hidup korg??. .kenapa anda berpendapat sedemikian??. .kongsi bersama. .masing2 mempunyai pandangan berbeza dan mungkin sama. .mohon respon kalian. .wassalam. .

5 mei 2009
selasa
3.32am

Isnin, 4 Mei 2009

gday in da house!!!!

assalamualaikum dan salam berbloger kpd suma. . .[btol ka perkataan ku tu. .keke]

setelah sekian lama beta tidak mengupdate blog yg kian berhabuk [bak kata si pemadam baru] dan bersawang ini. dengan berakhirnya paper kemahiran komunikasi pada pkul 5 petang td. maka dengan itu beta mengisytiharkan bahawa diri beta telah MERDEKA dari jajahan takluk final exam. [wakakakaka. .].

so aku pun ada la masa terluang untuk mengupdate blog bermula hari ini. hehe. sebelum ni sangat sibuk dengan tugasan yg perlu d hantar dan final exam. jadi blog ku ni telah di tinggalkan utk sementara waktu. pejam celik pejam celik suda satu bulan lebih aku tak post entri. winduuu. [ala2 manja gitue. .LoL]. sekarang aku ada masa satu minggu utk post entri sebab aku balik sabah 11mei. .isnin depan. sementara ada internet free ni kan. [free ker??. .lalala]. .

jadi entri kali ni aku nak cerita semua aktiviti yg aku terlibat sepanjang aku tak post sebarang entri selama ni.

pertama sekali aku nak cerita aktiviti yg aku join semasa pesta Konvo UPSI bulan mac lalu. tak ingat tarikh dan pesta konvo ke berapa. LoL. yg pasti aku join 3 aktiviti sepanjang pesta konvo tu. pertama aku jd wakil Persatuan Silat Serimau Hitam UPSI untuk buat persembahan sempena konvo tu. gambar nanti kalau ada aku upload k. belum ambik lg kat akak ecah. huhu. memang penat la. huhu. esok pulak Akilul aka Dolly bawa join pertandingan deklamasi puisi pulak. ni kali ketiga aku join pertandingan deklamasi puisi. ada pulak seorg minah ni. memang rockerz laa. siap minta teks sajak lagi dengan aku awal pg tu. baru nk join. tup2 rupanya suda kahwin!! [terkezut pacik]. LoL. tp dia mng tmpt ke2. tahniah2. .apa????. aku dan kilul???. .kalah wey. sedey. .sob2x. tp tak pa. sok petangnya pula aku join pertandingan nyanyian lagu asli. yang hampeh nyer lagu minus one yg diorg sediakan tak sama langsung dgn minus one yg aku dengar. memang aku dah nk tarik diri da tp abg rijal dan kak JMK khar tu [lupa nama plak. .huhu]. diorg la yg paksa juga aku join. giliran aku peserta ke4. nasib baik sorg peserta lelaki dr KUO tu jd peserta pertama dan lagu yg kmi nyanyi pun sma iaitu Mas Merah. so aku dengar dan cuba tangkap tempo dan part masuk setiap lirik lagu tu. akhirnya aku dapat juga nyanyi lagu tu wlpn ada lupa lirik sikit. [hehe]. pertandingan tu d buat petang hari tp keputusan malam hari pulak. so kena dtg la tanpa beri sebarang pengharapan [yekerr???. hehe]. aku tipu. mengharap la juga. keke. akhirnya nama aku disebut sbg pemenag tmpt ke3 pertandingan lagu asli pesta konvo tu. heheh. syukur sgt2. dpt duit rm100. tak sangka btol. yg bestnya sorg lagi akak wakil KHAR dpt johan pertandingan tu. TAHNIAH!!. tp tak da gmbar. sedey tol. huhu

di petang hari ahad pula si lokman sms aku. kaco aku tido je. hehe. si hafiz nak aku jd model tak berbayar utk join pertandingan ikatan kain samping sempena minggu eksplorasi islam d KHAR. jadi aku pun bangun la pg mandi dan tiba msa proses andaman oleh pak andam yg tidak asing lagi iaitu HAFIZUDDIN!!. .kekeke. tgk la gmbar aku di siap kn dgn idea ikatan sampin yg mmg kreatif tp dpt num2 je. SENTAP TOL!!. LoL. yg ptg designer dan model plg vogue. [vogue kerr???] hahaha.





tu la pic nyer. proses mengandam kat blik lokman aka pembantu pak andam [lokman pkai baju putih. .hafiz bauj biru]. keke. mcm mn? . ada mcm pahlawan ker. hahaha. tp kain sampin hafiz ni mmg sentap mcm empunya design. aku susa nak bernafas wey. gerak pun susa. sbab tu kot dpt num2. xdpt d aplikasikan dalam kehidupan seharian. haha.

ada lg persembahan dan dan majlis yg aku terlibat. tp d lain entri la plak k. entri ni pun da jd "entri blog terlampau". hahaha. panjang sgt. .huhu. .nanti aku post entri lain lg ok. lps ni blog aku akan d update sentiasa. byk masa terluang ni. hehe. salam ibu kandung suluh budiman. wassalam

5 mei 2009
selasa
12.04am

Related Posts with Thumbnails