BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Jumaat, 30 April 2010

realiti kehidupan mahasiswa/i

pukul 6.30 am tadi untuk pertama kali nyer dalam sem ni aQ breakfast. .
hahaha. .
aQ n akilul p restoran mamak. .
melantak nasi lemak n teh tarik kaw2 punyer. .
hehe. .yg best nyer akilul belanja. .
hari ini dalam sejarah. .
ahax. .
cuaca mmg best laa. .
dgn embun nyer. .langit pun msi gelap lagi. .
angin sepoi2. .menusuk Qolbu okk. .
hehe. .

*kat restoran mamak taman bahtera. .canteekk kat awan tuu. .biru je sume. .

dah abis makan n lepak2 jap ktorg pun balik. .
lalu kat tepi longkang dekat sungai tepi kolej ni. .kat sini port fav booDark2 khar ni lepak. .
merendek. .
terutama dah nak abis sem ni. .
ramai laa makan n minum kat tepi sungai tu. .
kat sini laa aQ jumpa penemuan baharu [penemuan la sgt kann]SAMPAH byk bertaburan di tepi longkang. .
dalam longkang. .
tepi sungai. .dan persekitaran kat situ. .*ni sampah kat dalam longkang. .makan tepi longkang??. .selera ker. .haha

aku pelik betol dgn MAHASISWA yang kononnyer
MODAL INSAN PEMACU PEMBANGUNAN NEGARA niii
membuang sampah sesuka hati. .
walhal tong sampah dekat jer kat area tu tp tu pun susah sangat nk buang sampah
di tempat yg sepatutnyer. .

*ni persekitaran tepi sungai. .ape nk jadi ni. .ish3x

macam mana nak jadi contoh kpd orang laen ni
nak jadi role model kononnyer kat anak murid kelak
tapi diri sendiri pun tak betul
kalau perkara remeh mcm ni pun tak boleh buat dengan betul
mcm mana laa nak buat hal yg lebih besar. .

sebenarnya title MAHASISWA tuu hanya pada nama jer. .
tapi tak menggambarkan pun dorg tu terpelajar dalam segala aspek. .
[aku pun ingt kan diri aku jgk]
aQ bukan nk cakap aQ baek tp buang sampah tu perkara remeh kot. .
buang laa kat tempat sepatutnyer. .
bukan nyer susah sangat pun. .

macam iklan kat radio sinar fm tu bgtau
"kita bukan mewarisi alam sekitar drpd ibu bapa kita
tapi kita meminjamnya drpd anak2 kita"

dan

"jangan sampai alam ni memarahi kita
hingga bertindak di luar yg kita jangka"

untuk bukti sokongan disertakan gambar kat tempat kejadian
[perpaduan tak ayat aQ]
LoLx (>.<)y

fikir2kan dan selamat beramal ;)

Khamis, 29 April 2010

dinner time

*control d situ yer. .lalala

time aku sibuk kemas2 barang dan pakaian tetiba dtg plak 2 org mangkuk p bilik aQ
akilul n lokman. .

*ni laa lokman

ingt nk bawa dorg p mkn. .
tp dorg da plan nk dinner dgn coursemate dorg. .
dorg ajak aQ sekali. .
1st segan. .
sebab aQ sorg je dari kos lain ..tak dah kena mengena dgn dorg. .
nasib baek ramai gk dak kos dorg aQ kenal ..
so pg gak laa. .tup2 ada si sanjiya a.k.a sanjiyarani. .

*sanjiya feat akilul

hahaha. .
jgn marah ea. .
dia ni kos TESL. .
dak fakulti aQ laa. .
so ada gk laa teman aQ student kos laen kann. .

*shamu feat lokman

macam biasa aQ order laa my fav drink. .
MILO AIS!!
tak pernah ubah okk. .
hehehe. .
td aQ tak nak makan nasi. .
so order KUEW TEOW PATTAYA. .
alaa. .
lebih kurang mcm nasi goreng pattaya tp ni guna kuew teow. .
hehe. .lokman yg 1st mkn menu tu, ,
tak pernah d buat dek org. .
so aQ try gk laa kan. .

*booDark2 kos ekonomi

gambar ramai2 time makan td. .
then balik laa. .
p lepak bilik lokman smbil makan keropok yg d jual makcik kat restoran td
mahal siot. .
tp beli gk. .
sedekah je laa kann. .

tu je nk gtau. .

layann pic okk. .

adios amigos! ;P

photographer : akil nakhwan feat leodarkboyz
lokasi : 7door

hair stylish


aQ dah jadi hair stylish okk. .
hahaha. .
mampu ker???
takde pun. .
saje jer. .
ni cuma aktiviti aQ bila dah tak tahu nk buat ape time boring ni. .
huhuhu. .
so saje setting rambut. .
ntah jadi ape jer. .hehe. .
yg penting aQ puas hati n tak jgk aQ boring sgt. .
canteekk tak??
haha


so kepada sape2 yg nk aQ setting kan rmbut dia ble contact kkk. .
hahahha. .
ade ker. .
alamat nyer mmg takde rupa org laa. .
ahax. .
rambut dah panjang smula. .
suke2. .

tapi. . . . . .
kena potong pendek gak nanti. .
kna buat ROS kat sekolah kan. .
tak boleh simpan rambut panjang. .
kena jadi CONTOH konon nyer. .
layak ker aQ??
yg penting usaha jadi yg terbaeekkk. .

layaannn~~
zaaaasss!!!

(@.@) ????

molek nah go home


*aQ , nuar n akilul

mesti korg tak faham kannn. .
hehe. .
tu bahasa suluk. .bangsa aQ. .
tp mix inggeris laa. .
haha. .
molek nah tu mkna nyer pulang. .go home tu inggeris. .sume faham kann. .
tp sbnr nyer aQ pun tak sure sgt betul ke tak. .hahaahah. .
suluk murtad kann [title aQ yg member sabah pgl]huhuhu. .
dek smgt balik kmpg ni aQ baru jer kemas brg dan baju aQ. .
giler tgh mlm kemas brg, .
sebab siang aQ tido. .
BATMAN kaannnn. .
hahaha. .

*separuh brg dah packing. .ni brg yg tgl kat upsi

ada separuh brg lagi blm kemas. .
yg nk bawa balik sabah. .
cuti sem ni aQ kna wat ROS kat SMK Muhibbah. .
so kna bawa balik baju kuliah. .
huhu. .

*ni baju aQ yg belum packing. .baju kuliah n baju nk melaram. .
ni sume bawa balik sabah. .ada separuh lg tgh cuci kat dobi


aQ dgn bestfren aQ kat upSI ni. .
akilul dan nuar. .
dorg bukan tlg aQ. .
tolong tengok jer. .
lalala. .* buku suma dah masuk kotak. .so rak ksong dah. .tgl brg nk bawa balik uma. .
klgkapan diri. .my lovely lappy. .n etc~

roomate aQ pun stress. .
org dah nk tido tp aQ bz kemas wat bising. .
LoLxX
ada aku kisah??
hehe. .

*tgh blakon wat kje knon. .walhal dah settle. .lalala. .
credit to lister amik pic. .hehe

jgn mara eaa lister. .
aQ dera dia suru amik pic kitorg blakon wat kje [konon nyer]
gagagaga~

*ni laa kje ktorg tym dah abis exam ni. .akilul msi ada paper sok. .stress. .
so on9 la. .nuar baca majalah. .dah abis paper kann. .dorg la yg tmn kan aQ kms brg. .tp dorg tak tlg pun. .
haha. .

layan pic okkk

*my roomate sem4 ni. .booDark sabah gak. .lister boy. .major bisnes. .
ksian dia dpt roomate yg tekanan cm aQ. .haha. .tp bgs dia ni tak byk karena. .
so selesa laa sem ni. .satu kpala jer kannn [yeker?? hehe]

that all. .
adios amigos!

Rabu, 28 April 2010

bila assgment n exam dah abis




BORED!!!

huhuhu. ,tu laaa yg aQ rasa bila assgment dan exam dah abis. .
tak tahu nk buat ape. .
so duk bilik je laa. .
aktiviti spjg tgu 9mei adalah
  1. tido
  2. makan
  3. mandi
  4. minum
  5. on9
  6. movie marathon
  7. dgr lagu
  8. ulang semula num 1. .huhuhu
tu je laa rutin harian ku . .
berulang2 saban hari. .
mcm lagu dangdut sheda dan amelina yg top tahun 90an
aku BOSAN. .BOSAN. .

ohh. .
apa lagi aQ nak buat ni..
supaya hari2 ku tidak memBORINGkan seperti ni. .
any suggestion. .
mudah saje. .
hanya perlu tekan keyboard anda dan gerak kan jari. .
hehehe. .

ngantok2. .
tido jap lagi kot ..
sok pagi ada taklimat ROS d DKK. .
nk wat ROS time cuti ni
SMK Muhibbbah tgu kedtgn Cikgu Jidih yerr..
cikgu??. .layak ker??. .
ada aku kisah??
hahah. .

adios amigos!!

Selasa, 27 April 2010

~NEW FACE~

blog aku ari ni dah berwajah baru. .
hehe. .
new header. .
new layout. .
new font n colour. .
yg laen tu slow2 ok. .
penjenamahan semula blog aku. .
huhu. .

aq nk tema black n white. .
fresh . .
that y aQ gna nma blog baru. .
LeoDarkBoyz. .
Leo sbb tu zodiak aQ. .
DarkBoyz tu saje. .
ada 2 makna. .
aQ ni budak yg berkulit gelap @
aQ ni budak yg hidup dlm kegelapan ..
pilih mn 1
haha
tp aQ tak kisah tu sume
yg ptg aQ ske nama tu
layout lama gk aQ cr
ni yg aQ bkenan
black n white
n ayat Love is Never Ending
sbb tu gk aQ gna gna word LOVE
yg aQ bg mkna stiap huruf tuu
Life. One. Valueless. Emotion
4 pkataan ni aQ intrepretasi dr pkataan LOVE tu
makna LOVE laa
kehidupan. satu-satunya. tidak ternilai. perasaan.

SEKIAN =]

setelah sekian lama

assalamualaikum W.B.T sumeee

lama sangat aQ tak update blog ni. .
malas sangat dek busy start sem 4 kat UPSI ni
dah 4 bulan lebih tak update. .
tak sentuh langsung blog ni. .
rekod utk sem ni tak dah wat pape entri pun. .

skrg baru laa tergerak nk wat entri baru. .
smlm 26 april 2010 aku dah merdeka utk sem ni. .
last paper utk final exam sem ni. .
rasa lega sangat2. .
tgl tunggu nak balik sabah. .
flight 9mei. .
lama siot. .
hampir 2minggu kat sni. .
so tak dah wat pape update blog laa. .

sepanjang sem4 ni aku dah macam2 aku lalui. .
mcm2 aku tempuhi. .
mcm2 aku hadapi. .
mcm2 aku rempuhi. .
yg aku mampu buat tersenyum dan terus tersenyum. .
hanya melupakan semua masalah ku. .
aku seakan lari dari masalah. .
tapi sebenarnya tak. .
aku lebih suka diam. .
lupakan buat sementara. .
teruskan hidup. .
kalau aku fikir sangat pun tak beri manfaat. .
so diam dan tunggu je laa bila masa yg sesuai utk settle kan masalah tu
sebab aku yakin setiap masalah tu ada masa yg sesuai utk diselesaikan
biar redah dulu. .
tenang dulu. .
dan teruskan hidup. .

utk comeback aku ni [mcm artis plak kann. .haha]
aku nk tukar layout n sume dalam blog ni. .
wat muka n identiti baru. .
tp bkn skrg laa. .
malas plak nk wat
hehe

thats all laa utk kali ni. .
nanti aku update lg. .
adios amigos

27 april 2010
4.29am
selasa

Related Posts with Thumbnails