BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Khamis, 30 Julai 2009

ku temui arwah mak

aku tiba di rumah dengan bagasi di tangan. .
sampai saja di hadapan rumah aku terus ke ruang tamu. .
dari pintu ruang tamu. .
aku lihat bapa dan mak duduk bersebelahan. .
dengan perasaan sebak aku salam tangan bapa. .
mencium tangannya. .
mencium kedua pipi bapaku. .

kemudian aku berpaling ke arah insan yang cukup ku rindui. .
yang cukup lama tidak ku temui. .
tubuhnya yang kurus. .
rambutnya yang ikal panjang mengurai. .
sama seperti ketika hari terakhirku melihat mak yang sedang diangkat keluar oleh bapa. .

aku salam tangan mak. .
cium tangan dan pipi mak. .
dan terus memeluk mak erat2. .
aku memeluk sekuat hati. .
cukup lama aku ingin memeluk mak. .
aku tak nak melepaskan mak lagi. .
aku tak nak. .
aku tak sanggup. .
pelukannya dapat ku rasa. .
badan mak yang ku peluk terasa hangatnya. .

mak menangis. .
aku terus menangis. .
terus menangis. .
dan menangis. .

tetiba. . .

aku tersedar dari tidurku. .
tanganku sedang memeluk tubuhku. .
mataku sedang berair. .
menangis. .
aku tutup mata sekali lagi. .
ingin kembali dalam mimpiku. .
namun. .
mimpi hanya mimpi. .
aku masih menangis. .
tapi aku bersyukur. .
kerana aku yakin aku memang sedang memeluk mak. .
mak datang ke mimpi untuk bertemuku. .
aku dapat rasakan pelukan mak. .
aku dapat merasa kehangatan tubuh mak. .
walaupun sedetik cuma. .
terima kasih ya Allah. .
semoga Allah merahmati roh mak dan dijanjikan syurga. .
AMIN

cuti yg dikuarantin. .

assalamualaikum dan slmt berbloger. .

start 29 Julai 2009 hingga 9 Ogos 2009 UPSI tutup. .
cuti mid sem telah diawalkan. .
disebabkan kes H1N1 telah menyerang pelajar UPSI. .
4 orang pelajar didapati positif. .
[setakat ni yg aku tahu laa]
so semua student semenanjung dah balik kampung. .
yang tinggal kat kolej ni kami student borneorian yg tak balik. .
sabo jak laa. .
sunyi siot. .
dan rasa di penjara jak. .
sebab tak boleh keluar sesuka suki. .
huhuhu. .
semoga UPSI bebas secepat mungkin daripada wabak ni. .
Amin. .

jadi aku pun duduk kolej jak laa. .
boring. .
lemas. .
tak tahu nak buat apa. .
krisis kewangan belum berakhir lagi ni. .
dengar khabar esok dah keluar ptptn. .
harap2 laa. .
dah kering ni. .
huhuhu. .

member bawa aku pergi rumah abang dia kat shah alam. .
fazil laa. .
dia yg nak bawa. .
tp aku tak ikut. .
sebab tak nak laa menyusahkan dorang lagi. .
lagi pun aku nak senang dapat wireless utk siapkan assignment aku sepanjang cuti ni. .
[entah buat ke tidak. .hahaha]

tu jak kot yg aku nak taip. .
saja jak update. .

rasanya dah suma member aku buat entri tentang wabak H1N1 ni. .
so aku malas nak byk cerita lgk. .
Wassalam. . .

30 Julai 2009
Khamis
10.33pm

Rabu, 22 Julai 2009

buat penat jer. . .huhu

assalamualaikum semua. . .

aku baru jer balik dr kelas ni. .
awal knnnn. .
ni laa nk cerita ni. .

tadi pagi setelah berjaya melawan mata ku yg berat sgt ni.. .
aku bgn pukul 6.47am. .
tgk azrul masi terlentang tak sedar. .
aku pun dengan sedaya upaya memaksa diri berdiri. .
akhirnya aku berjaya. .
YEAAARGGH!!!
aku menggeliat beberapa kali. .
kemudian menggapai tuala dan terus ke bilik mandi. .
abis jer mandi terus bangun kan azrul. .
sampai turn dia plak utk mandi. .

lepas dah pakai baju. .
solat. .
[walaupun lewat dah knnn. .hehe]
dalam pukul7.30. .
aku dan azrul terus bergegas ke stesen bas. .
time2 mcm ni confirm ramai org. .
sampai jer kat bus stop ramalan ternyata benar. .
dah mcm semut aku tgk pelajar2 ni. .
tp bas sikit jer. .
dah ada satu bas baru sampai ni. .
malas nak berebut. .
tp tetiba tengah org lain takut dilanggar bas tu. .
aku terus menyisip pg depan bas. .
dan hasilnya aku laa org pertama yg menaiki bas tu. .
hehehe. .
bas belum berhenti aku dah naik. .
excited. .
hahaha. .

sampai kat kampus aku sempat lagi pergi toilet ni. .
nak betulkan rambut. .
penampilan tuuu. .
hehehehe. .
masuk jer dalam kelas. .
aku seorang jer lelaki bdk BM yg sampai. .
so aku duduk bhgn depan sekali. .
bukan skema okkk. .
tapi dah tak dah tempat kosong kat belakang. .
huhu. .
hampir 15minit menunggu. .
fawez as out leader dah sampai. .
dia membuat pengumuman seperti berikut:
tadi encik abdul halim call. .
kelas hari ni dibatalkan. .
sekian. .
terima kasih. .
lebih kurang mcam tu laa pengumumannya. .
hehe. .
happy ft geram gk ni. .
happy sebab kelas batal. .
[tak dah guna punya student. .haha]
geram sebab penat2 aku bangun awal. .
[penat laa sangat knnn. .hehe]

aku pun dah tak tahu nak pergi mana. .
kelas seterusnya pukul10. .
nak pergi library blm buka g. .
so aku putuskan utk pulang ke rumah bersama2 fawez. .
dan sekarang tengah update blog aku. .
ngeeeee. . . . . .

SEKIAN. . .

WASSALAM

p/s : hari ni anniversary aku dengan my bbie yg ke 1tahun 9bulan. .
semoga berkekalan sampai bila2. .
AMIN
tak dah kredit nak wish ni. .
ptptn belum masuk. .
dengar khabar bulan9 nanti. .
adush!

22 julai 2009
rabu
9.03am

Isnin, 20 Julai 2009

menang lagi!! ;)

assalamualaikum dan slmt berbloger semua. .

aku baru balik kuliah ni. .
terus nak update blog aku. .
sebab ada cerita yg aku nak kongsi bersama. .
hehe. .


semalam hari bertuah kepada aku dan kawan2 aku yg lain. .

kenapa??. .
meh baca entri nii. .

hehe. .
pagi 19 julai 2009 aku, lokman dan faizal join senam hijau..
program senaman aerobik anjuran kolej kitorg. .

dengan instructor yg pada pdpt aku seksi giler. .
dah tahu ada pengetua tym tu. .
dia bole plak pkai baju ketat dengan lengan pdk tp pakai tudung. .
selendang kat pinggang tak tahu berfungsi sebagai apa.
.
nak cakap tutup pape yg patoott di tutup tak gak. .
aku tak nak ambik kisah pun dia nak pakai apa. .
lantak dia laa. .

tp dia dah tahu pengetua yg bertaraf prof ada kat situ. .
bole plak pakai cam tu. .
kalau student jer masa tu aku tak kisah.
.
dah dia nk tunjuk sgt body dia. .
so tengok jer laa. .
hahahaha. .

habis jer senam tuu. .
ingat nak join fear factor. .
tp aku dan faizal tarik diri. .
sebab tak cukup extrem utk kitorg. .
hahahaha. .

[walhal dah geli tgk sayur mentah, pucuk daun dan ulat tuu. .hehehe]
lepas tuu lokman ajak pergi rumah abg rijal. .
artis KHAR ni. .

hehe. .
nak tanya kalau dia jadi join pertandingan nyanyian lagu irama malaysia anjuran PERMAS kat SITC. .
abg rijal pulak masi tido. .
semua dah tak plan nak pergi pun. .
termasuk aku. .
dah malas nak pergi sebab tak dapat contact ajk pertandingan tuu. .
tp Atul ckp pergi jer. .
boleh daftar kat dewan tuu. .
so kitorg pun pergi jer laa. .
yakin jer boleh join. .

bawa siap2 baju utk bertanding. .
hehe. .


sampai kat sna diorg kata bole join. .
tgk2 peserta tak ramai pun. .
ada 9 org jer. .
2psgn duet. .

adik junior BM pun ada join gak. .
ramai laa bdk BM join. .
aku, atul dan 2 adik junior tuu. .


lepas tu nmpk plak bdk sarawakian yg aku tahu mmg sedap suara dia. .
pesaing nii. .
hehe. .


abg rijal jd peserta pertama. .
atul ke 2. .
dan aku peserta terakhir. .
hehehe. .
masa abg rijal buat persembahan tuu ada masalah teknikal sikit. .

mikrofon tak dah suara. .
so abg rijal kena ulang laaa. .
nasib baik tak abis lagu lagi. .
abg rijal nyanyi lagu asli. .

perigi biru. .
lepas tuu atul yg nyanyi. .
lagu Ya Maulai. .
mmg susah lagu tuu
laju dan tinggi. .
pengadil cakap breathing dan tempo atul jer masalah. .
tp pakaian plg meletop hari tuu. .

hehe. .
lepas tuu sampai giliran Fauzan . .
budak sarawak. .

suara dia mmg best. .
aku pun suka dgr suara dia. .
selalunya dia akan nyanyi dengan pasangan dia. .
dan lagu yg sama jugak. .
Menghilir Di Sungai Pahang. .
lagu ni pun best. .
tapi kali ni dia bwa secara solo. .
dan akhirnya sampai ke giliran aku. .

huhu..
gementar siot. .
1st aku intro part corus lagu Patah Hati. .

nk nmpk kn vokal laa konon. .
lepas tuu masuk lagu ada pantun. .
dan kemudian nyanyi lagu Pantun Budi. .
dah byk kali aku bwa lagu ni. .
hehe. .
tapi ada masalah teknikal jugak. .
suara penyanyi asal tak hilang. .

aku pun buat slamber jer laa. .
dah abis nyanyi tuu. .

nak turun daa ni. .
pengadil panggil. .
diorg tanya kalau nak ulang lagi. .
sebab ada prob td kn..
1st malas dah nak ulang sebab kalau ulang 2 kali tapi tak menang jugak malu laa wei. .
tp aku ulang jugak sebab pengadil daa bg kepercayaan utk ulang kann. .
so guna laa peluang sebaik2 nya. .
kali ke2 ni aku dah tak gementar. .

dah rasa selesa. .
step zapin aku pun akhirnya buat jugak walaupun ada salah. .
hahaha. .


masa yg di tunggu2 telah tiba. .
mengumumkan pemenang2 pertandingan tuu. .
tempat ke3 jauh kepada. .
jeng3. .
abg Rijal dgn lagunya Perigi Biru. .
akhirnya abg Rijal menang jugak. .
hehe. .

seterusnya naib johan jatuh kepada. .
jeng3. .


Akuuu!!!. .

hehehe. .
Alhamdulillah. .
syukur sgt2. .
mng lagi kali ni. .
sem lalu pertandingan lagu asli time konvo menang tmpt ke3 laa plak. .
hehe. .
dan johan jatuh kepada. .
jeng3. .


fauzan!!!. .

dah jangka pun dia mng. .
tahniah2 kepada semua!!. .
atul tmpt ke4. .


silap pilih lagu jer. .
kalau tak. .
mesti atul pun ada tempat. .

so malam semalam aku, abg rijal dan fauzan kena buat persembahan sempena majlis perasmian penutupan kat SITC. .
yg syok nyer SITC tuu. .
ada dekan lg. .
hehe. .
gementar pasti ada. .
best laa buat persembahan semalam. .
tp gambar tak daa. .
gambar time bertanding jer ada. .
video insyaAllah ada. .
hehe. .
kitorg dapat plak[btol ker ejaan aku. .huhu], hamper dan sijil. .
hamper Appeton. .
sape nak beli Appeton meh dtg rumah aku 248 atau boleh hubungi aku. .
hahahaha. .

kitorg pun balik laa. .
time kat taman bahtera kitorg sikit aksiden dgn motorsikal. .
pembonceng tuu jatuh depan kereta abg rijal. .
nasib baik abg rijal sempat elak. .
kalau tak..
confirm masuk jail kna soal siasat. .
huhu. .
dan nasib baik bdk yg bwa motor tuu pun tak da pape walaupun jatuh. .
Alhamdulillah. .

tadi pagi pulak aku dapat info dari member BM aku. .
nama aku ada di sebut sebagai pemenang lucky draw kat KHAR. ..
tapi disebabkan tak dah yg pg ambik hadiah. .
kira hangus laa. .
huhuhu. .
tp tak paa. .
bkn rezeki laa tu. .

ok laa. .
penat daa aku taip. .
tengok jer laa pic kitor tym bertanding tuu k. .
Wassalam. .

20 julai 2009
isnin
12.45pm

Sabtu, 18 Julai 2009

nomad alaf baru. .

alkisah tersebutlah satu kisah. .

pagi tadi sebelum pergi masjid nk solat jumaat aku
dapat tahu dari budak2 junior dalam rumah aku ni yang diorang
budak junior semua kena pindah. .
jadi aku kira lega gak laa sebab tak kena pindah. .
malas nak packing dan kemas barang jak. .
byk kerja lgk. .


nak dijadikan cerita. .

lepas jak aku balik dari kelas Wacana Akademik Bahasa Melayu di taman U 11. .
aku tengok rumah 249 tu da macam kena serang penyamun. .
barang2 berselerak di sana sini. .
aku pun buat dono jak laa. .
dah laaa aku penat dan kepanasan. .

terus masuk bilik. .

lepas tuu. .

datang pulak seorang palapes pergi bilik aku ni. .
dengan selamber dua lamber nyer dia minta aku pindah pergi rumah 248. .
[aarrrgghhh]. .kena pindah laa plakk. .

dah tu sebelah rumah jer. .

aku pun terus amik kunci bilik dan tengok bilik rumah sebelah tuu. .
aku nak dapat bilik yg wireless laju jer. .
yg dekat koridor. .
hehehe. .
dengan sepantas kilatnya aku packing barang dan terus bawa p bilik aku yang baru. .
rumah 248 bilik 4. .

lepas dah angkut bersih semua barang. .
aku tengok bilik baru aku tuu macam tak pernah ada orang duduk jer. .
kotor weii. .

bengang aku. .
kena sapu dan lap lagi semua. .
[apa punya student sem1 tuu. .pem**l** tol]

aku pun dapat roomate baru. .
budak sabah jgk. .
1kos dengan aku jgk. .
sama umo gk. .
hahaha. .

aku 1 bilik dgn azrul yg tak dah perasaan. .
hahahaha. .

lepas jer setel semua. .
aku terus pergi mandi. .
slat mgrib dan baring2 jap. .
[penat weiii. .huhu]
ingat dah nak tido. .
tup2 dapat mesej dari num yg tak dikenali. .
salam kpd semua pesilat2 serimau mlm ni di minta datang utk
lthn silat d pdg lps isyak. .
[waaaarrrgghhh!!]
baru aku teringat yg mlm ni aku ada lthn silat. .
aku masi join persatuan. .
syg plak klu tak abis bljr kn. .

aku pun terus mesej member silat yg lain. .
ingt kan mlm ni ada lthn. .
apiz bdk kaunseling msj aku sebab dia nk pergi sama2 dengan aku pergi silat. .

latihan tadi ada r 15 orang termasuk abg zul [lecture music yg ajar silat kitorg]
dah laaa aku lama sgt tak senaman. .
aku dah jangka aku mesti penat punya. .
baru buat senaman skit aku dah basah kuyup dek kerana peluh aku yg mencurah2. .
hormon bdn aku ni mmg tak normal. .
tempat ada aircond pun aku boleh bpeluh. .
huhu. .

abis jak latihan. .
member silat siap perli kat aku. .
kau mandi ke jidih??
sentap aku. .
rasa nak tenye2 jer muka dia kat jln raya yg bertar tu. .
[jahat kan aku. .hehe. .tak berani pun. .haha]
dah laa basah kuyup. .
aku pakai baju merah. .
so nmpk laa basah tuu. .
nafas pun belum normal lgk ni. .
masih mengah2. .
haha. .
lepas ni kena byk latihan lgk laa. .
jd xsemput mcm td. .
huhu. .

sampai kolej aku pergi makan kat restoran santai dengan azrul dan hafiez. .
hafiez mkn byk sgt. .
kue teow kungfu dan nasi greng ikan masin telur mata. .
patooott laa bdn maintain. .
hahaha. .
aku mkn nasi goreng paprik. .
tp xsedap sgt mcm nasi greng pattaya kat restoran tuu. .
nasib baek menu kat restoran tuu murahh. .
murah drpd restoran lain laa. .
hehe. .

balik rumah jer aku terus mandi. .
dan sekarang ni terus update blog aku. .
kekeke. .
panjang kan entri aku kali ni. .
dah syok taip. .
hahahaha. .

aku rasa sampai sini jak laa. .
huaaaarrggh. . . .
nantok seh. .
dah bepuluh kali daaa aku menguap ni. .
huhu. .

sekian jer laa cerita NOMAD alaf baru aku ni. .
pindah randa jer keje aku. .
huhu. .

~wassalam~

18 Julai 2009
1.58am
sabtu

Rabu, 15 Julai 2009

tag lagik!!!


tag lagi. .kali ni plak dari farah. .
aq ingat farah brep2 tag aq. .hehe. .
[kiddin. .LoL]

~copy badge "2008 Cute's Blogger award" di atas untuk letak di blog anda.... ~link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda...
*pIc aq amek dr blog dia. .hehe. .
*sebenarnyer aq xknl sgt dgn farah. .aku tlis pa yg aq tau je la erk. .hehe. .len kli kta knl2 g. .kikiki

~nama dia farah. .
~dak TESL
~blog dia pieces of me
~1 kelas dgn aku utk sbjek falsafah n pengurusan ko utk group besar. .
~peramah. .
~len aku tak tahu. .
~yg past org nyer ada mata. .hidung. .mulut dan sebagainyer. .haha. .[jgn marah rrr. .peace!!]

setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta tentang diri sendiri/hobi sebelum memilih penerima award seterusnya. . .
~suka sgt mkn mee goreng n milo ais. .fav!! ;)
~tp kat semenjung mee goreng nyer tak sedap. .so suka mkn nasi goreng pattaya plak kat sni. .hehe
~ska warna hijau tp tak dah 1 pun baju warna hijau. .sebab kulit aku gelap. .tak sesuai. .hehe
~skrg ska sgt warna coklat [unik]. .hitam n putih. .[bgaya]. .lalala
~sgt tak suka durian sebab bau, panas dan manis. .dlm fmly aku sorg jer tak makan durian. .huhu
~suka tangguh buat kerja. .lalala
~selalu sgt lewat pg kelas. .dr skola rendah lgk ni. .hahaha
~1st time jumpa org akan jd malu2 anjing!!. .tp klu dah kenal dan ngam kepala. .baru lah korg tau sapa JIDIH sebenarnya. .kekeke
~tak suka dengar ceramah dan di ceramah oleh org lain. .
~suke sgt korean fesyen tp tak dah bajet nk berfesyen. .wuahahahaha. .nanti dah kerja r baru melaram. .hehehe

anda perlu memilih 6orang seterusnya utk menerima award ini dan nyatakan nama mereka di blog. .
1.ayie. .blog aku adalah aku. .wlpn tak kenal knnn. .hehe
2.akilul. .jgn lupa terima award ni kkk!
3.fifie tesl. .hehe
4.hafiez comey. .wekk
5.abu handhalah. .btol ker spelling tu..keke
6.cikgu man. .terima k. .lalala

jgn lupa melawat blog mereka dan gtau mereka di tag. .bubye~~
thx farah bg award ft tag ni. .hehehe~


Selasa, 14 Julai 2009

first tag nk jawab. .hahaha~

lepas aku post entri kat bwa tu. .
aku tgk2 laa blog member lain. .
tup2x ada plak tag utk aku drpd member aku yg makin comey sem ni. .
dgn permanent baby nyer yg tak tau biler nk meletop. .
hahahaa. .hafiezzz laaa. .
[jgn mara r. .lol]
sebenarnyer ni bkn tag pertama yg aku kna. .
da byk tag pun tp mls nk jwb. .
so ni tag pertama yg aku nk jawab. .hehe
tag sebelum2 ni kira hangus laa k. .ngeee
[sori hafiez. .sori fawez]



-Upload gambar kegemaran anda.

-Kenapa anda suka gambar ini?
sebab aku dua anak buah aku ni comey sgt2. .dan pic ni lucu laa. .adik lg besar dr abg dia. .abg menang rambut jer. .hahaha. .abg mohd syahzirul adif. .adik plak mohd syarizad edafi. .comey kn??. .hehe

-Bila kali terakhir makan pizza?
tahun 2007. .cikgu sponsor. .sebab kitorg jd fasi dlm camping unit beruniform smk muebah. .hehe. .da lama daaa. .tgu apiz plak sponsor. .hehe

- Lagu terakhir yang anda dengar?
skrg tgh dengar lagu TERIMA KASIH CINTA by AFGAN. .best btol lgu ni. .minat. .hehe. .

-Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
dengar lagu dan menaip. .LoL

- Selain name sendiri, anda suke dipanggil dgn nama apa?
dik. .Die. .Jidz. .abg[dak junior pgl. .hehe]. .pakcik[ank buah yg pgl]. .yg plg ptg Bie[my Bbie yg pgl. .hehehe]

- Tag lagi 5 org?
1. fawiz. .dah kerr??. .double laa. .hehe
2. akilul. .lg skli laa erk. .
3. fifie. .dak tesl. .hehe
4. ayie. .flower yg aq xpna jmpa ni. .blognyer aku adalah aku. .
5. abu laa. .xpast ko da kna tag ni or x. .keke

- Siapa no. 1 pada anda
member 1kos. .dak kelantan yg cam borneorian daaa. .lol. .amik yg jernih daa. .hehe

-Orang no. 3 ada hubungan dgn sesiapa?
xtau plak. .yg aku tau dia pena kluar jln dgn faizal dak eko. .hehe. .ker dgn isyam dak JMK ..lalala

-Kata sesuatu mengenai org no. 5?
seorg yg luaran cam ustaz. .tp sbnrnyer dia ni ustaz sporting. .gler2 skit gk. .hehe. .tgk jak kat blog dier. .mmg sempoi laa. .haha

-Bagaimana pula org no. 2?
kilul. .jgn lupa jwb tag ni. .n jap g aq follow ko. .haha. .

-Pesanan kpd no. 4
jawab jk laaa tag ni klu rajin k. .wlpn kta xknln kaannnn. .hehe

PermUlaANkU uTk sEm TigA!! ;)

assalamualaikum dan salam berbloger semua. .hehe

siapa punya blog lah ni??. .kotor. .berhabuk. .[wat muka innocent]. lalala. .
aku sebenarnya dah lama sampai kat upsi ni. .5 julai dah daftar diri kat kolej harun aminurrashid (KHAR). .rumah 2-4-9. .tapi disebabkan wireless dalam bilik aku ni tak kuat. .jadi tak dapatlah update blog. .[alasan lgk]. .huhu. .rumah kami ni unik sebab setiap bilik ikut negeri. .kelantan. .kedah. .dan sabah. .4org pelajar sabah. .conquer. .hehe. .roomate aku kali ni senior sekolah muebah. .budak geo. .sem lalu roomate bdk eko plak. .

nak dijadikan cerita hari pertama kuliah aku tersesat bersama dua orang budak batch aku. .dah sem3 pun masih tak tahu kawasan Tadahan Utara. .[cam na tu??. .ish3x]. .kitorg pergi Tadahan Selatan. .hahaha. .nasib baik gerak awal. .jadi tak lah lambat sampai kuliah. .sempat tawaf satu kawasan upsi baru samapi. .

assignment plak dah berlambak. .tu belum bajet utk beli buku. .buku jak dah RM322. .[sumber:blog fawiz. .hehe]. .RINGGIT MALAYSIA k. .bukan RUPIAH. .huhuhu. .

minggu lalu plak aku dapat panggilan daripada JMK KHAR. .kak Harlinah minta aku buat persembahan dalam majlis bersama pengetua anjuran JMK KHAR sempena sambutan pelajar baharu ambilan julai 09/10 ni. .tekejut jgk ni. .tak pernah2 diminta buat persembahan. .adeh. .rasa beban pun ada. .tapi dah mmg minat menyanyi. .jadi aku terima gak laaa. .nyanyi lagu Pantun Budi. .[bosan org dgr lagu ni]. .pada petang sblm psmbhn berlangsung. .aku dpt panggilan daripada JMK. .diorg suru turun utk buat sound cek. .kak Harlinah nak aku menari. .[apa???]. .jadi menari gak lah. .step asas utk zapin. .tak pernah bljr menari ni. .huhu. .akibatnya malam tu aku jd blur. .[siapa yg tgk psmbhn mlm tu mmg tahu laaaa]. .dah laaa lupa lirik. .member tnya knpa mcm patung. .aku tak gerak pun. .berdiri jak. .hahahaha. .step zapin pun salah. .malu wei. .huhuhu. .tapi nasib baiklah ramai member cakap suara ok jak. .pergerakkan dan lupa lirik tu jak buat hambar skit. .[sori kak Harlinah. .huhu]. .tapi aku nk berterima kasih laa kat kak Harlinah sebab bg peluang utk aku buat persembahan. .tq so much!!

dalam minggu ni juga aku dapat berita baik. .aku dapat biasiswa KPM!!. .syukur Alhamdulillah. .tak mengharap pun. .tapi syukur dapat jgak. .ramai jgk member yg dapat. .ada jgk member yg tak dapat. .rezeki masing2 kan. .tapi duit dapat sem depan. .sem ni dengar khabar masih PTPTN atau nma top secret nya PTPTIPU. .hahaha. .belum masuk lg ni. .dah 14 Julai. .sakit jiwa. .poket dah nak kering ni. .baru dapat info dari member td. .PTPTN utk student sem 2 dan 3 akan masuk 2 bulan lagi. .[waaarrggghh!!]. .alasan pihak PTPTN ada masalah teknikal. .mangsanya student laaa. .huhuhu. .sedey ft marah ni. .

kepada member sem2 dan 3 sabo je laaa. .harap2 jgn laa lewat sgt seperti yg telah di khabarkan. .huhu. .insyaAllah. .

tu jak laa yg aku nak taip. .penat dah plak. .hehe. .ada masa terluang lg aku buat entri baru ok!!. .

Wassalam. .

14 julai 2009
selasa
1.49pm

Related Posts with Thumbnails