BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Isnin, 30 November 2009

THE END

THE END

THX A LOT

Khamis, 19 November 2009

kat LCCT


assalamualaikum dan slmt membaca sume

aku skrg kat LCCT
sempat lg on9 ni
tgh tgu flight kul4.05pm
skrg bru kul 2.40pm
so ada msa g nk on9
hehe
yg plg ptg aku msi sempat nk tuai farmville aku kat fb
LOL
aku tgh duduk kat tepi jln je ni
tmpt org lalu lalang
plag pnyer psal la ni
aku dah mencari kat merata tempat takde
kat tepi jalan ni gk ada
so hentam jer laaa
yg ptg aku dpt on9
tak gak boring
hehe

td bas gerak dr KHAR lewat skit
kul8.30 bru ada bas
smpi kat LCCT ni lbh kurang kul 11.20am
trus lepak2 dgn dorg Fazil dan geng sabahan yg blk hari ni
dan baru gk kenal dgn sorg junior dr ex-sekolah aku tym form6
patut laa mcm pena nmpk
hehe
tp tak tahu nama pun
LOL

tenet kat LCCT ni boleh laa
msi boleh d maafkan
hahaha
on9 smbil cuci mata tgk org lalu lalang
mcm2 org ada
pilih jer
ahax
ok laa
tak tahu nak mencarut ape lg ni
tu je laa aku nak update
ada masa t kat sandakan aku update lg k!

Wassalam

balik kampung! .oh oh oh. .~


salam sume. .
hari ni 19nov2009 aku akan bertolak balik kampung. .
flight p sandakan kul3.50pm
gerak dr KHAR ni kul8. .
naek bas direct p LCCT
tu pic muka excited nk blk
hehe. .
plan nk update blog td ttg sume aktvt aku spjg sem ni
tp masa dah suntuk sgt
jap lg dah nk bertolak
nanti ada msa aku update blog aku tym kat sandakan

semalam kitorg keluar dgn sume housemate. .
keluar makan kat 7door
dan buat kesekian kalinya aku makan durian
adeh
mmg tak sedap. .
seulas pun aku tak boleh abis kan
hahaha
kitorg makan kat tepi sungai samak
best sgt keluar dgn housemate sblm blk ni
lg pun 4org housemate dah last sem kat UPSI
so mgkin dah last laa mkn dgn dorg
sedey gk
hehe

housemate aku yg dah last sem ialah Shahir, Wan, Stanley dan Adenan. .
2org sem 5, akram dan hareed
dan 2org sem 2 iaitu aku dan roomate aku bdk sabah dan coursemate aku gk si azrul
mmg sempoi kluar dgn dorg
gelak jer
adenan je tak ikut sbb dia sibuk packing brg
smlm layan main dart dgn housemate
mmg best
hehe
ada msa kita hang out dan main dart lg k!!
ok laa
layan je la pic yg aku sempat upload ni

buat sume kwn2 smoga slmt pergi dan kembali
ampun maaf ku pinta sekiranya 'ter' pape dgn korg
termasuk roomate
hehe

Wassalam


Khamis, 12 November 2009

Sketsa Sebabak di Kalumpang


Pada tanggal 17 Oktober 2009..
sebuah keluarga bahagia telah pergi beriadah di Kalumpang. .
mandi-manda. .
buat BBQ
hari yg sangat indah sekali. .

tetapi. .
ketika keluarga ini sedang bergumbira mandi-manda. .
tiba-tiba. .
datang seorang yang tidak dikenali menghampiri mereka. .isteri kedua yang tak tahu diri bermadu kasih selama ini walaupun sekian lama berumah tangga telah melarikan diri. .
membawa hati yang lara
*lagu tema drama korea Autumn In My Heart dimainkan



Lokasi Penggambaran : Kalumpang Pelakon & Krew : ATO5 Production Sdn. Bhd Modal : RM10 satu kepala Watak : Wak sbg Abg Wak / Suami / Ayah Hairi sbg Fatimah / Isteri ke2 / mak / syg Mazli sbg Mazli / anak Shahrul sbg Isteri pertama / honey *watak lain pelakon sampingan produksi Layon Layar : Prince Leonidas Skrip : Leo
Pengarah : Jidih

moral of the story :
jgnlah selalu makan madu. .sebab madu tu manis sgt. .nanti boleh kna pnyakit kencing manis
jgn disebabkan masalah kecil sebuah institusi keluarga musnah dek kerana penceraian
[perpaduan tak ayat aku?. .LOL]
Cobahlah Utk Setia by Kris Dayanti


p/s: nantikan Disebalik Tabir Sketsa Sebabak di Kalumpang. .majulah sukan utk negera. .yeaahhg!! [pa kaitan. .lalala]

raya yg ketinggalan

salam suma. .
tajuk entri kali ni raya yg ketinggalan sebab di kala sume org dah berbulan2 crita psal raya dorg
aku bru nk post entri raya aku
isu expired dah. .
hahaha
tapi aku nk bgtau gk
tym raya ri tu aku tak blik sabah utk beraya bersma keluarga tercinta
so aku ikut mmber aku org sabah gk
tp dah kje
duk kat kL
bru kenal sbnrnyer
tp dia dah ajak join dia
so aku pun pgi laa*ni pic knln aku yg bawa aku pg rumah dia Syah yg bgmbar dgn aku tu. .dua org ni member rumah dia yg bawa jln2

dr kL kitorg pergi kelantan*pic kat kota bahru, kelantan

ahhh
jau kannn
haha
member aku pnyer member ni yg bawa pg sekali nk hantar member kepada member aku pnyer member tu
pening???
paham2 sendiri
hahahah
so kitorg stay kat homestay di Kota bahru tu*ni homestay dia

12jam pg. .
tp blik kL 6jam je
mmg penat laa
kitorg naek Kelisa member aku pnyer member
1ari tu jln2 p bdr KB tu
p Mall*KB Mall

p Pantai Cinta Berahi
oppsss!! silap
Pantai Cahaya Bulan
LOL
*ni plak pic kat KB Mall dan pantai cahaya bulan

mlm takbir kat kelantan
pg raya balik kL
yg peliknyer kat Kelantan ni dorg maen bunga api selamber badak jer
mcm tak dah sekatan
polis tak tahu mana
maen kat celah2 bangunan
bahaya tol

3hari dgn mmber tu
raya ke2 blik kolej dah
bdw thx a lot coz bawa aku jenjalan
maaf zahir dan batin
layan je laa pic ni k

p/s : aku dah bgtau awal2 yg aku pendiam
p/s: ko bz sgt dgn gajet ko
p/s: interaksi sehala. .tak dah timbal balik. .tq so much

lega~

Assalamualaikum dan slmt berblogger sume

hari ni rsa lega sangat sebab killer paper sem ni dah pun dilalui td walaupun bukan dengan jayanya.
hehehe
yg penting tgl 1paper subjek U dan sume objektif
so relax dlu
hahaha
dah 5paper pelajar AT05 lalui bersama
ranjau dan duri diredah dengan redha dan penuh tawaduk
[apakah??]
lalala

4paper aku berjaya kluar awal
bukan sebab soalan senang
tapi au dah tak tahu nak merewang n merapu kat mana
so keluar laa knn
hehehe

cuma killer paper td jer yg rsa nyer mcm tak cukup msa jer
huhuhu
paper Morfologi
paper plg best sebab lecturer Tuan Haji AHmad Khair mmg best mngajar
harap2 sem depan paper Sintaksis dia lg yg ajar
mmg pakar dalam tatabahasa laa
dan aku mmg suke sbjek ni
sebab klu cikgu BM power kat tatabahasa confirm oleh Jakim dapat jd cikgu g disegani
hehehe
tp part tatabahasa laa plg susah gk
takpe2
yg ptg baca buku byk2
tak faham soal
kalau ada sape2 cari buku pasal tatabahasa yg mencakupi Morfologi dan Sintaksis bgs cari buku Tuan Haji Ahmad Khair Modh Nor
buku Pembentukan Kata, Pengajaran Ayat BM dan buku Persoalan Tatabahasa
buku ni mmg bgs
ni sbg cadangan jer
[harap2 Tuan Haji baca. .dapat gk markah tambahan. .LOL]
lalala

sekarang dalam kepala aku cuma Sandakan, Sabah
excited nak blk sbb raya tak balik

19 Nov 2009~
Sandakan menanti
hehehe

Wassalam

Khamis, 5 November 2009

~my design~

assalamualaikum W.B.T dan slmt berblogger sume
[perpaduan sgt ayat aku. .LOL]

ok hari ni aku saje jer nak menghapuskan sesawang yg berada dalam blog tercinta aku ni. .
hahaha. .
so aku nk cerita psal 1pic ni. .look at this. .hehe


dah tgk pic di atas bukan. .
aku bukan nak cerita pasal wanita dalam gambar okkk. .
aku nk cerita tentang baju yg dipakai. .
hehe
tgk tajuk pun mst tau kannn. .
ni laaa design aku utk baju raya adik perempuan aku tahun nii. .
sebenarnyer aku tipoo skit sbb ni hasil batu jemalah aku dan suriyanti akan bbie ku..
hehe
gf aku ni mmg pndai buat design. .
dan plak jenis nk baju raya laen dr org laen
yelaa raya pun setahun skli kn

so design aku dan bbie ku ni xtau pa nma nyer
combine je sbnr nyer dgn design laen
inovasi laaa. .
ala2 kurung moden kot. .
malay+cina+jepun
tu laa yg dpt di simpulkan. .
leher cheongsam [cina] tp utk kelainan kat tengah tu tak gabung. .
ada ruang skit kat leher cheongsam tu. .
yg kat keliling bdn tu plak ala2 kimono [jepun]
kat tangan plak fesyen baju yg top tahun ni. .
pengeras kat pegelangan tangan dan butang bungkus
[kalau tak faham tnye tukang jahit]
skirt pulak A liner. .

kain yg diguna plak bhgn badan tu kain organza jenis kain jarang]
skirt, leher, pengeras kat tgn dan kimono tu kain yg sama tp aku tak tahu laa ape nma kain tu. .
yg aku tahu kain yang jenis licin. .
tu je laa yg aku nak cerita kat baju rekaan aku n bbie ku ni. .
cantik tak??
hehehe. .
kalau boleh tiap2 tahun design baju berbeza. .
baru gempaq. .
LOL

nk cerita skit model di atas [model la sgt. .haha]
tu satu2 nyer adik perempuan aku. .
umo 16tahun. .
tahun ni form 4 laa. .
nama nyer Nurdiah [hmpir sama dgn nma my late mum]
anak ke 7 dari 8 orang. .
nama manja kat rumah Nian. .
sebab nenek dan atuk aku suke pgl dia Bunian. .
so amik kat hujung jer Nian..
dari kecik aku kitorg yg lelaki ni mmg selalu gaduh dgn dia ni. .
sebab cengeng. .
perempuan knnn. .
hahaha. .
skrg kurang laa. .
sbb aku pun dah besar sgt. .
tak dah msa nk gaduh2 da..
hehe
tp kalau kepala batu mmg kena marah gk laaa. .
lalala. .

ok laaa. .
tu je nk post pun ..
yg ptg aku mmg suke design baju ni. .
suke kan kelainan. .

baju melayu aku pun aku inovasi skit. .
ada member aku kat semenanjung yang cakap merosakkan baju melayu jer. .
ingat aku kisah???
hahaha. .
bukannyer aku tayang pusat pun. .hohoho
lagi pun aku bukan melayu. .
aku bumiputera sabah. .
malaysia. .
so baju raya aku bukan baju melayu laaa. .
hanya baju raya. .
lalalala. .

hehe. .
ngantok. .
nk tido. .
adios!!

wassalam

p/s : baju aku utk raya haji ni pun dah siap design. .dalam proses menjahit daa. .
bbie ku yg tolong jahitkan baju aku. .hehehe. .syg dia. .mmuahx. .tak sabar balik sandakan. .
raya ri tu tak balik so melaram jap raya haji. .hohoho. .ngeaa~

Related Posts with Thumbnails