BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Sabtu, 22 Mei 2010

i have nothing

I HAVE NOTHING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Khamis, 20 Mei 2010

k0s0ng~~~



kosong. .




empty. .




sunyi. .




sorang. .




bosan. .




sempit. .






arrgghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Selasa, 18 Mei 2010

sing along~

hellooo. .

dah 2 minggu aku di sandakan. .
semalam adik aku yg ke6 dah terbang pg kL
dia nk keje sna
cr pengalaman
join dgn cousin aku

aku sokong jer
biar dia belajar berdikari
dah besar kan
19tahun dah gk

tp tu tak dah kna mengena dgn tajuk entri ni okk
hehehe
yg aku nk cerita psal aku ada join pertandingan karoke kat kmpg aku jumaat lalu
petang jumaat tu dorg wat saringan
lepas laa pg top12
malam tu dorg wat final
siap rancang persembahan lg
adik perempuan aku jd mgsa
jd partner aku wat psmbhn mlm tu
hehehee
berlakon la konon

aku bawa lagu Harapan by Fazli Zainal
dan syukur gk aku dapat tempat ke2
hehehe

johan kawan adik pmpuan aku
dia nyanyi lagu Barangkali by Deja Moss

dan tmpt ke3 abg yg johan td
adik beradik pndai nyanyi
dia nyanyi lau radja
genre pop rock laa
siap nk suffle lg kat atas pentas
hahah

pic time ptdgn ada jer
tp nanti2 laa aku upload okk
hehehe

adios amigos!!

Rabu, 12 Mei 2010

home sweet home

hellooo readerz n bloggerz. .

leodarkboyz skrg dah kat sandakan. .
9hb mei 2010 berlepas balik sabah. .
finally. .
dapat jmpa family. .
yg blm jumpa lg my daddy cool n bbie ku
keje ..
tak dapat balik. .

tp takpe. .
sampai2 jer kat uma. .
ptg tu kul6 abg sulung bawa p kompleks sukan sandakan
maen badminton. .
besttt jer. .
ramai kann. .
adik2 aq
abg
kak ipar
my nephew pun ada. .
join maen gk. .
hehe. .
ada gk amik pic ni. .
tp tak dapat upload laa. .
sebab suma kat lappy. .
skrg on9 kat cc .
huhu. .

takpe2. .
laen kali aq upload okk. .
tungguuuu. .
hehehe. .
dapat gk melepas rindu dgn fmly
akhirnyaa. .
huhuhu. .

thx gk kat kak pah, man n family yg tlg hantar aq p kL sentral n LcCt
tlg bwa barang gk. .
hehehe. .
credit 4 u all. .
byk bantu aku selama kat kL

pjg umo jumpa lg kk. .

that all 4 today. .
ada msa update lg kk

adios amigos!!

Ahad, 2 Mei 2010

pasar sabtu vs pasar malam

sempena hari pekerja ni. .
aQ + akilul + anwar + kak genit p pasar sabtu kat tanjung malim ni rr
pasar sabtu tu gk laa pasar malam. .
hahaha. .
saje jer tajuk wat suspen. .
lalala. .for ur all information. .
ni 1st time dalam sem ni aQ p pasar sabtu ni. .
hahaha. .

*ni cover majalah maskulin bulan depan okk. .dapatkann. .terbaekkk dr ladang. .LoL

malas nk pg jer. .
mmg selalu tiap2 sem pun mcm tu
satu atau dua kali jer dalam 1sem pg pasar malam ni. .

*ni adegan menunggu prebet sapu. .lakonan semata2 yer. .hehe

kitorg gerak pukul 5 lbh dah kot. .
naek prebet sapu a.k.a kereta sapu abg syam. .
credit for him. .
hehe. .
hari ni memang ramai sgt booDark2 UpsI yg pg pasar sabtu. .dah mcm tak cukup bas aQ tgk. .
time tgu kereta sapu tu amik kitorg sempat lg posing ala2 model cover majalah okkk. .
[layak ker??. .] harus laa kan.. lalala

*dah ble jadi cover majalah ni ..hehehe. .credit to kak genit yg gigih edit. .mmg canteekk ;)

nak dijadikan cerita ada seekor burung makluk Tuhan ni b***k kat kepala aQ
adeh. .
kureng asam tol burung tuuu. .
so pg tandas kna basuh. .
nasib baek perasan. .kalau tak alamat nyer aQ bawak laa t**k tu p pasar. .maluu siott!
huhuhu. .

*anwar, akil, aQ n kak genit (senior aQ walauponn. . . . ???) gagaga~

sampai pasar pa lg. .
ada dua matlamat utama. .
1st beli makanan sebab sehari suntuk tak makan
2nd nk amik pic kat pasar. .
kenangan akhir sem4 dgn member kot. .
hehehe. .
aktiviti kitorg

*adegan belek2 buku kononnyer. .motif baca buku amalan ibu mengandung??. .hahah

belek2 buku walau tak beli. .
saje nk amik pic. .hehehe
lps tu beli air
then putar2. .
round2 dr hujung ke hujung pasar sabtu tu. .
walaupun ramai gler org. .
cuti am kann. .

*kak genit berlatar belakang kan booDark2 upsi yg nk p pasar malam gk. .ramai tol ari ni. .cuti kann

gigih meredah lautan manusia [over di situ yerr]
baru beli makanan. .aQ beli taufufah jer. .lama tak makan. .
arwah mak dulu suka makan taufufah tuu. .

*sape ada kat dalam pic ni?? .cepat teka. .hehehe. .kat pasar malam. .tgh round2 cari makanan

balik2 terus pg restoran Green C. .makan kat situ
kue teow goreng + telor mata
sama dgn menu kak genit. .
hehehe. .

sape tahu mn tgn aQ. .hehe. .tgn paling kanan sensor okk. .tu bukan aQ. .huhu

penemuan mengejutkan. .
akilul plg byk makan. .
dah la makan kue teow. .
bungkus nasi goreng lg. .
td kat pekan beli taufufah. .mampu?????
tak padan badan kecik. .
nafsu besar. .
hahahah. .

pukul8 lebih baru balik uma. .
sambung makan taufufah + mangga masak. .
sedap ohhh. .
kak genit jer tak dapat join. .
hehehe. .
best sangat hang out dgn member yg satu kepala. .
sepanjang jalan ketawa jer. .
happy jer. .
happening jerr. .
tenang jer kann. .
hehehe. .

*semua tukar pic profil fb guna pic ni. .nice. .hehe. .frenz 4ever ;)

sem depan kita hang out lagi okk. .
buka puasa together-gether kerr. .
hehehe. .

tu jer utk hari ni. .
mcm biasa layann pic okk. .

p/s ; credit to kak genit yg gigiihh edit pic. .really nice. .dah download semua. .
hehehe. .
hopefully our frenship will stay until to end of life
(^_^)y

adios amigos!

Sabtu, 1 Mei 2010

terpaksa membuang diri mu~

setelah sekian lama aQ jaga. .
aQ bagi macam2. .
kau nak mp4 aQ bagi. .
kau nk gambar aQ bagi. .kau nak canteekk aQ tunaikan. .

tapi apa yang kau bagi kat aQ arrr???aQ tak nak pape kat kau. .
tapi at least bagi laa kepuasan utk aQ. .ni kau nak aQ jer layan kau. .
tapi kau tak pernah pun nk bg kepuasan kat aQ
layan aQ. .

kau ni memang tak pandai bersyukur laa. .
dulu aQ dah buang kau. .aku dah delete kau dari hidup ku. .
tapi kau yg merayu2 kat aku. .nak aQ amik kau semula. .
okkk. . .fine. . .
aku amik kau. .
aku jaga kau balik. .
aku jadikan kau baru. .
tak sama macam dulu. .suma baru. .

kau dapat kawan. .suma kawan baru. .
kau cakap kawan mu kawan ku jugak. .
tapi cukup laaa. .
aku dah tak tahan laa dgn kau ni. .
menghadap muka kau. .aku dah BORING dgn kau. .
tau tak rrr???
aku dah BORING DGN KAU!!!

so cukup laa sampai sini. .
aku rasa sampai sini jer laa hubungan kita. .
aku rasa keputusan ku ni sangat tepat. .
aku tak nak kau ganggu hidup ku lagi. .
aku tak nak sebab kau pelajaran ku pun turut terganggu. .
so better kau pergi jer laa. .
aku dah buat keputusan. .aku delete kau dari hidup ku. .aku buang diri mu. .
sebab aQ pun dah ada pengganti diri mu
walaupun kadang2 dia boring. .
tapi better then you. .
so selamat tinggal MYSPACE. .

mmuaahhxx kat FACEBOOK. .
HAHAHAHAHA. .
p/s ; tak dah kna mengena antara hidup atau yg meninggal dunia okkk. .
aku dah delete myspace aQ. .boring siott. .fb kan ada. .so cukup laa 1 account kann
buat byk2 pun tak dahh guna. .hehe


adios amigos ;)

hari2 terakhir di bulan april

semalam 30 april 2010 lepas makan kat easy corner
dgn akilul, anwar dgn lokman. .
mlm ni menu fried chicken rice dgn air bandung
tukar air sebab milo ais mahal siott. .
huhuhu. .

habis makan tu leher ni rasa gatal pulak nak karok
so aku call laa pakcik prebet sapu a.k.a kereta sapu
semua p kecuali lokman. .
dia tak nak join. .so aku, akil n anwar jer p. .
sorg melantak 3lagu
antara lagu yg aku 'sumbangkan'
  1. sway
  2. mungkin by anuar zain
  3. untuk pertama kali by kerispatih
hehehe. .
yakin jer nyanyi walaupoonnn. . . . . .????
hahaha. .dorg akil dgn anwar plak mengKAROKkan lagu
  1. sonata musim cinta by hazami
  2. sejarah mungkin berulang by new boyz (hahaha)
  3. harapan by fazli zainal
  4. yg laen dah lupa laa. .hehehe
*ni laa anwar. .student major kima n minor math

last sekali ktorg duet nyanyi lagu
awan yg terpilu by ning bazooka. .hahaha. .
saje nyanyi. .
boring kann.. .
jd giler jap td
LoL

habis dlm pukul11 lebih la cam tu. .
then jalan kaki dr pekan balik kolej
huhuhuuh. .
around 3km gk kot
sampai kolej dah aQ dah mcm baru lepas mandi
hahaha. .
standard laa aQ
sape kawan aQ tahu laa mcm mn kannn

stay green c jap minum air lepas dah penat melalak
tup2 owner green c dgn baek ati nyer bg french fries PERCUMA okkk
berkat ayat akilul laa
gigihhhh
haha. .

masuk kolej dlm pukul 12 suku
pak guard yag budiman marah la plak
very the. . . .???
tp tak bagi tulis nama laa
credit to pak guard!!
yeaahhh

tu laa aktiviti kami hari2 terakhir di bulan april. .
hehehe. .
dah masuk 1 mei 2010 kann

SELAMAT HARI PEKERJA KEPADA SEMUA PEKERJA2 SELURUH NEGARA
YANG GIGIH DAN SAKSAMA [apakaahhh??. .LoL]

adios amigos!

p/s ; tak dah pic sebab tak dah amik pun. .huhu

Related Posts with Thumbnails