BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Khamis, 5 November 2009

~my design~

assalamualaikum W.B.T dan slmt berblogger sume
[perpaduan sgt ayat aku. .LOL]

ok hari ni aku saje jer nak menghapuskan sesawang yg berada dalam blog tercinta aku ni. .
hahaha. .
so aku nk cerita psal 1pic ni. .look at this. .hehe


dah tgk pic di atas bukan. .
aku bukan nak cerita pasal wanita dalam gambar okkk. .
aku nk cerita tentang baju yg dipakai. .
hehe
tgk tajuk pun mst tau kannn. .
ni laaa design aku utk baju raya adik perempuan aku tahun nii. .
sebenarnyer aku tipoo skit sbb ni hasil batu jemalah aku dan suriyanti akan bbie ku..
hehe
gf aku ni mmg pndai buat design. .
dan plak jenis nk baju raya laen dr org laen
yelaa raya pun setahun skli kn

so design aku dan bbie ku ni xtau pa nma nyer
combine je sbnr nyer dgn design laen
inovasi laaa. .
ala2 kurung moden kot. .
malay+cina+jepun
tu laa yg dpt di simpulkan. .
leher cheongsam [cina] tp utk kelainan kat tengah tu tak gabung. .
ada ruang skit kat leher cheongsam tu. .
yg kat keliling bdn tu plak ala2 kimono [jepun]
kat tangan plak fesyen baju yg top tahun ni. .
pengeras kat pegelangan tangan dan butang bungkus
[kalau tak faham tnye tukang jahit]
skirt pulak A liner. .

kain yg diguna plak bhgn badan tu kain organza jenis kain jarang]
skirt, leher, pengeras kat tgn dan kimono tu kain yg sama tp aku tak tahu laa ape nma kain tu. .
yg aku tahu kain yang jenis licin. .
tu je laa yg aku nak cerita kat baju rekaan aku n bbie ku ni. .
cantik tak??
hehehe. .
kalau boleh tiap2 tahun design baju berbeza. .
baru gempaq. .
LOL

nk cerita skit model di atas [model la sgt. .haha]
tu satu2 nyer adik perempuan aku. .
umo 16tahun. .
tahun ni form 4 laa. .
nama nyer Nurdiah [hmpir sama dgn nma my late mum]
anak ke 7 dari 8 orang. .
nama manja kat rumah Nian. .
sebab nenek dan atuk aku suke pgl dia Bunian. .
so amik kat hujung jer Nian..
dari kecik aku kitorg yg lelaki ni mmg selalu gaduh dgn dia ni. .
sebab cengeng. .
perempuan knnn. .
hahaha. .
skrg kurang laa. .
sbb aku pun dah besar sgt. .
tak dah msa nk gaduh2 da..
hehe
tp kalau kepala batu mmg kena marah gk laaa. .
lalala. .

ok laaa. .
tu je nk post pun ..
yg ptg aku mmg suke design baju ni. .
suke kan kelainan. .

baju melayu aku pun aku inovasi skit. .
ada member aku kat semenanjung yang cakap merosakkan baju melayu jer. .
ingat aku kisah???
hahaha. .
bukannyer aku tayang pusat pun. .hohoho
lagi pun aku bukan melayu. .
aku bumiputera sabah. .
malaysia. .
so baju raya aku bukan baju melayu laaa. .
hanya baju raya. .
lalalala. .

hehe. .
ngantok. .
nk tido. .
adios!!

wassalam

p/s : baju aku utk raya haji ni pun dah siap design. .dalam proses menjahit daa. .
bbie ku yg tolong jahitkan baju aku. .hehehe. .syg dia. .mmuahx. .tak sabar balik sandakan. .
raya ri tu tak balik so melaram jap raya haji. .hohoho. .ngeaa~

0 ulasan:

Related Posts with Thumbnails