BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Selasa, 27 April 2010

setelah sekian lama

assalamualaikum W.B.T sumeee

lama sangat aQ tak update blog ni. .
malas sangat dek busy start sem 4 kat UPSI ni
dah 4 bulan lebih tak update. .
tak sentuh langsung blog ni. .
rekod utk sem ni tak dah wat pape entri pun. .

skrg baru laa tergerak nk wat entri baru. .
smlm 26 april 2010 aku dah merdeka utk sem ni. .
last paper utk final exam sem ni. .
rasa lega sangat2. .
tgl tunggu nak balik sabah. .
flight 9mei. .
lama siot. .
hampir 2minggu kat sni. .
so tak dah wat pape update blog laa. .

sepanjang sem4 ni aku dah macam2 aku lalui. .
mcm2 aku tempuhi. .
mcm2 aku hadapi. .
mcm2 aku rempuhi. .
yg aku mampu buat tersenyum dan terus tersenyum. .
hanya melupakan semua masalah ku. .
aku seakan lari dari masalah. .
tapi sebenarnya tak. .
aku lebih suka diam. .
lupakan buat sementara. .
teruskan hidup. .
kalau aku fikir sangat pun tak beri manfaat. .
so diam dan tunggu je laa bila masa yg sesuai utk settle kan masalah tu
sebab aku yakin setiap masalah tu ada masa yg sesuai utk diselesaikan
biar redah dulu. .
tenang dulu. .
dan teruskan hidup. .

utk comeback aku ni [mcm artis plak kann. .haha]
aku nk tukar layout n sume dalam blog ni. .
wat muka n identiti baru. .
tp bkn skrg laa. .
malas plak nk wat
hehe

thats all laa utk kali ni. .
nanti aku update lg. .
adios amigos

27 april 2010
4.29am
selasa

0 ulasan:

Related Posts with Thumbnails