BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Rabu, 6 Mei 2009

Rintihan Seorang Khalifah


P/s: ni pun sama kes dgn entri d bawah tu. .bkn karya aq. .jumpa kat tenet je. .tp best. .n tajuk puisi ni n puisi d bwah tu aq letak ska ati je ikut pemahaman aq. .hehe. .klu xnmpk klik je kat pic tu. .so akan d besarkan. .tgk n baca la puas2 k. .slmt menghayati. .Wassalam. . .

6 mei 2009
Rabu
4.22pm

0 ulasan:

Related Posts with Thumbnails