BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Isnin, 4 Mei 2009

gday in da house!!!!

assalamualaikum dan salam berbloger kpd suma. . .[btol ka perkataan ku tu. .keke]

setelah sekian lama beta tidak mengupdate blog yg kian berhabuk [bak kata si pemadam baru] dan bersawang ini. dengan berakhirnya paper kemahiran komunikasi pada pkul 5 petang td. maka dengan itu beta mengisytiharkan bahawa diri beta telah MERDEKA dari jajahan takluk final exam. [wakakakaka. .].

so aku pun ada la masa terluang untuk mengupdate blog bermula hari ini. hehe. sebelum ni sangat sibuk dengan tugasan yg perlu d hantar dan final exam. jadi blog ku ni telah di tinggalkan utk sementara waktu. pejam celik pejam celik suda satu bulan lebih aku tak post entri. winduuu. [ala2 manja gitue. .LoL]. sekarang aku ada masa satu minggu utk post entri sebab aku balik sabah 11mei. .isnin depan. sementara ada internet free ni kan. [free ker??. .lalala]. .

jadi entri kali ni aku nak cerita semua aktiviti yg aku terlibat sepanjang aku tak post sebarang entri selama ni.

pertama sekali aku nak cerita aktiviti yg aku join semasa pesta Konvo UPSI bulan mac lalu. tak ingat tarikh dan pesta konvo ke berapa. LoL. yg pasti aku join 3 aktiviti sepanjang pesta konvo tu. pertama aku jd wakil Persatuan Silat Serimau Hitam UPSI untuk buat persembahan sempena konvo tu. gambar nanti kalau ada aku upload k. belum ambik lg kat akak ecah. huhu. memang penat la. huhu. esok pulak Akilul aka Dolly bawa join pertandingan deklamasi puisi pulak. ni kali ketiga aku join pertandingan deklamasi puisi. ada pulak seorg minah ni. memang rockerz laa. siap minta teks sajak lagi dengan aku awal pg tu. baru nk join. tup2 rupanya suda kahwin!! [terkezut pacik]. LoL. tp dia mng tmpt ke2. tahniah2. .apa????. aku dan kilul???. .kalah wey. sedey. .sob2x. tp tak pa. sok petangnya pula aku join pertandingan nyanyian lagu asli. yang hampeh nyer lagu minus one yg diorg sediakan tak sama langsung dgn minus one yg aku dengar. memang aku dah nk tarik diri da tp abg rijal dan kak JMK khar tu [lupa nama plak. .huhu]. diorg la yg paksa juga aku join. giliran aku peserta ke4. nasib baik sorg peserta lelaki dr KUO tu jd peserta pertama dan lagu yg kmi nyanyi pun sma iaitu Mas Merah. so aku dengar dan cuba tangkap tempo dan part masuk setiap lirik lagu tu. akhirnya aku dapat juga nyanyi lagu tu wlpn ada lupa lirik sikit. [hehe]. pertandingan tu d buat petang hari tp keputusan malam hari pulak. so kena dtg la tanpa beri sebarang pengharapan [yekerr???. hehe]. aku tipu. mengharap la juga. keke. akhirnya nama aku disebut sbg pemenag tmpt ke3 pertandingan lagu asli pesta konvo tu. heheh. syukur sgt2. dpt duit rm100. tak sangka btol. yg bestnya sorg lagi akak wakil KHAR dpt johan pertandingan tu. TAHNIAH!!. tp tak da gmbar. sedey tol. huhu

di petang hari ahad pula si lokman sms aku. kaco aku tido je. hehe. si hafiz nak aku jd model tak berbayar utk join pertandingan ikatan kain samping sempena minggu eksplorasi islam d KHAR. jadi aku pun bangun la pg mandi dan tiba msa proses andaman oleh pak andam yg tidak asing lagi iaitu HAFIZUDDIN!!. .kekeke. tgk la gmbar aku di siap kn dgn idea ikatan sampin yg mmg kreatif tp dpt num2 je. SENTAP TOL!!. LoL. yg ptg designer dan model plg vogue. [vogue kerr???] hahaha.





tu la pic nyer. proses mengandam kat blik lokman aka pembantu pak andam [lokman pkai baju putih. .hafiz bauj biru]. keke. mcm mn? . ada mcm pahlawan ker. hahaha. tp kain sampin hafiz ni mmg sentap mcm empunya design. aku susa nak bernafas wey. gerak pun susa. sbab tu kot dpt num2. xdpt d aplikasikan dalam kehidupan seharian. haha.

ada lg persembahan dan dan majlis yg aku terlibat. tp d lain entri la plak k. entri ni pun da jd "entri blog terlampau". hahaha. panjang sgt. .huhu. .nanti aku post entri lain lg ok. lps ni blog aku akan d update sentiasa. byk masa terluang ni. hehe. salam ibu kandung suluh budiman. wassalam

5 mei 2009
selasa
12.04am

2 ulasan:

Pemadam Baru berkata...

jidih..baru la tak berhabuk mate tgok blog ni..hehehe..

jidih muluyu berkata...

haha. .lps ni 1ari 10entri aq wat. .LoL

Related Posts with Thumbnails