BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Rabu, 22 Julai 2009

buat penat jer. . .huhu

assalamualaikum semua. . .

aku baru jer balik dr kelas ni. .
awal knnnn. .
ni laa nk cerita ni. .

tadi pagi setelah berjaya melawan mata ku yg berat sgt ni.. .
aku bgn pukul 6.47am. .
tgk azrul masi terlentang tak sedar. .
aku pun dengan sedaya upaya memaksa diri berdiri. .
akhirnya aku berjaya. .
YEAAARGGH!!!
aku menggeliat beberapa kali. .
kemudian menggapai tuala dan terus ke bilik mandi. .
abis jer mandi terus bangun kan azrul. .
sampai turn dia plak utk mandi. .

lepas dah pakai baju. .
solat. .
[walaupun lewat dah knnn. .hehe]
dalam pukul7.30. .
aku dan azrul terus bergegas ke stesen bas. .
time2 mcm ni confirm ramai org. .
sampai jer kat bus stop ramalan ternyata benar. .
dah mcm semut aku tgk pelajar2 ni. .
tp bas sikit jer. .
dah ada satu bas baru sampai ni. .
malas nak berebut. .
tp tetiba tengah org lain takut dilanggar bas tu. .
aku terus menyisip pg depan bas. .
dan hasilnya aku laa org pertama yg menaiki bas tu. .
hehehe. .
bas belum berhenti aku dah naik. .
excited. .
hahaha. .

sampai kat kampus aku sempat lagi pergi toilet ni. .
nak betulkan rambut. .
penampilan tuuu. .
hehehehe. .
masuk jer dalam kelas. .
aku seorang jer lelaki bdk BM yg sampai. .
so aku duduk bhgn depan sekali. .
bukan skema okkk. .
tapi dah tak dah tempat kosong kat belakang. .
huhu. .
hampir 15minit menunggu. .
fawez as out leader dah sampai. .
dia membuat pengumuman seperti berikut:
tadi encik abdul halim call. .
kelas hari ni dibatalkan. .
sekian. .
terima kasih. .
lebih kurang mcam tu laa pengumumannya. .
hehe. .
happy ft geram gk ni. .
happy sebab kelas batal. .
[tak dah guna punya student. .haha]
geram sebab penat2 aku bangun awal. .
[penat laa sangat knnn. .hehe]

aku pun dah tak tahu nak pergi mana. .
kelas seterusnya pukul10. .
nak pergi library blm buka g. .
so aku putuskan utk pulang ke rumah bersama2 fawez. .
dan sekarang tengah update blog aku. .
ngeeeee. . . . . .

SEKIAN. . .

WASSALAM

p/s : hari ni anniversary aku dengan my bbie yg ke 1tahun 9bulan. .
semoga berkekalan sampai bila2. .
AMIN
tak dah kredit nak wish ni. .
ptptn belum masuk. .
dengar khabar bulan9 nanti. .
adush!

22 julai 2009
rabu
9.03am

0 ulasan:

Related Posts with Thumbnails