BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Isnin, 20 Julai 2009

menang lagi!! ;)

assalamualaikum dan slmt berbloger semua. .

aku baru balik kuliah ni. .
terus nak update blog aku. .
sebab ada cerita yg aku nak kongsi bersama. .
hehe. .


semalam hari bertuah kepada aku dan kawan2 aku yg lain. .

kenapa??. .
meh baca entri nii. .

hehe. .
pagi 19 julai 2009 aku, lokman dan faizal join senam hijau..
program senaman aerobik anjuran kolej kitorg. .

dengan instructor yg pada pdpt aku seksi giler. .
dah tahu ada pengetua tym tu. .
dia bole plak pkai baju ketat dengan lengan pdk tp pakai tudung. .
selendang kat pinggang tak tahu berfungsi sebagai apa.
.
nak cakap tutup pape yg patoott di tutup tak gak. .
aku tak nak ambik kisah pun dia nak pakai apa. .
lantak dia laa. .

tp dia dah tahu pengetua yg bertaraf prof ada kat situ. .
bole plak pakai cam tu. .
kalau student jer masa tu aku tak kisah.
.
dah dia nk tunjuk sgt body dia. .
so tengok jer laa. .
hahahaha. .

habis jer senam tuu. .
ingat nak join fear factor. .
tp aku dan faizal tarik diri. .
sebab tak cukup extrem utk kitorg. .
hahahaha. .

[walhal dah geli tgk sayur mentah, pucuk daun dan ulat tuu. .hehehe]
lepas tuu lokman ajak pergi rumah abg rijal. .
artis KHAR ni. .

hehe. .
nak tanya kalau dia jadi join pertandingan nyanyian lagu irama malaysia anjuran PERMAS kat SITC. .
abg rijal pulak masi tido. .
semua dah tak plan nak pergi pun. .
termasuk aku. .
dah malas nak pergi sebab tak dapat contact ajk pertandingan tuu. .
tp Atul ckp pergi jer. .
boleh daftar kat dewan tuu. .
so kitorg pun pergi jer laa. .
yakin jer boleh join. .

bawa siap2 baju utk bertanding. .
hehe. .


sampai kat sna diorg kata bole join. .
tgk2 peserta tak ramai pun. .
ada 9 org jer. .
2psgn duet. .

adik junior BM pun ada join gak. .
ramai laa bdk BM join. .
aku, atul dan 2 adik junior tuu. .


lepas tu nmpk plak bdk sarawakian yg aku tahu mmg sedap suara dia. .
pesaing nii. .
hehe. .


abg rijal jd peserta pertama. .
atul ke 2. .
dan aku peserta terakhir. .
hehehe. .
masa abg rijal buat persembahan tuu ada masalah teknikal sikit. .

mikrofon tak dah suara. .
so abg rijal kena ulang laaa. .
nasib baik tak abis lagu lagi. .
abg rijal nyanyi lagu asli. .

perigi biru. .
lepas tuu atul yg nyanyi. .
lagu Ya Maulai. .
mmg susah lagu tuu
laju dan tinggi. .
pengadil cakap breathing dan tempo atul jer masalah. .
tp pakaian plg meletop hari tuu. .

hehe. .
lepas tuu sampai giliran Fauzan . .
budak sarawak. .

suara dia mmg best. .
aku pun suka dgr suara dia. .
selalunya dia akan nyanyi dengan pasangan dia. .
dan lagu yg sama jugak. .
Menghilir Di Sungai Pahang. .
lagu ni pun best. .
tapi kali ni dia bwa secara solo. .
dan akhirnya sampai ke giliran aku. .

huhu..
gementar siot. .
1st aku intro part corus lagu Patah Hati. .

nk nmpk kn vokal laa konon. .
lepas tuu masuk lagu ada pantun. .
dan kemudian nyanyi lagu Pantun Budi. .
dah byk kali aku bwa lagu ni. .
hehe. .
tapi ada masalah teknikal jugak. .
suara penyanyi asal tak hilang. .

aku pun buat slamber jer laa. .
dah abis nyanyi tuu. .

nak turun daa ni. .
pengadil panggil. .
diorg tanya kalau nak ulang lagi. .
sebab ada prob td kn..
1st malas dah nak ulang sebab kalau ulang 2 kali tapi tak menang jugak malu laa wei. .
tp aku ulang jugak sebab pengadil daa bg kepercayaan utk ulang kann. .
so guna laa peluang sebaik2 nya. .
kali ke2 ni aku dah tak gementar. .

dah rasa selesa. .
step zapin aku pun akhirnya buat jugak walaupun ada salah. .
hahaha. .


masa yg di tunggu2 telah tiba. .
mengumumkan pemenang2 pertandingan tuu. .
tempat ke3 jauh kepada. .
jeng3. .
abg Rijal dgn lagunya Perigi Biru. .
akhirnya abg Rijal menang jugak. .
hehe. .

seterusnya naib johan jatuh kepada. .
jeng3. .


Akuuu!!!. .

hehehe. .
Alhamdulillah. .
syukur sgt2. .
mng lagi kali ni. .
sem lalu pertandingan lagu asli time konvo menang tmpt ke3 laa plak. .
hehe. .
dan johan jatuh kepada. .
jeng3. .


fauzan!!!. .

dah jangka pun dia mng. .
tahniah2 kepada semua!!. .
atul tmpt ke4. .


silap pilih lagu jer. .
kalau tak. .
mesti atul pun ada tempat. .

so malam semalam aku, abg rijal dan fauzan kena buat persembahan sempena majlis perasmian penutupan kat SITC. .
yg syok nyer SITC tuu. .
ada dekan lg. .
hehe. .
gementar pasti ada. .
best laa buat persembahan semalam. .
tp gambar tak daa. .
gambar time bertanding jer ada. .
video insyaAllah ada. .
hehe. .
kitorg dapat plak[btol ker ejaan aku. .huhu], hamper dan sijil. .
hamper Appeton. .
sape nak beli Appeton meh dtg rumah aku 248 atau boleh hubungi aku. .
hahahaha. .

kitorg pun balik laa. .
time kat taman bahtera kitorg sikit aksiden dgn motorsikal. .
pembonceng tuu jatuh depan kereta abg rijal. .
nasib baik abg rijal sempat elak. .
kalau tak..
confirm masuk jail kna soal siasat. .
huhu. .
dan nasib baik bdk yg bwa motor tuu pun tak da pape walaupun jatuh. .
Alhamdulillah. .

tadi pagi pulak aku dapat info dari member BM aku. .
nama aku ada di sebut sebagai pemenang lucky draw kat KHAR. ..
tapi disebabkan tak dah yg pg ambik hadiah. .
kira hangus laa. .
huhuhu. .
tp tak paa. .
bkn rezeki laa tu. .

ok laa. .
penat daa aku taip. .
tengok jer laa pic kitor tym bertanding tuu k. .
Wassalam. .

20 julai 2009
isnin
12.45pm

1 ulasan:

Adi Muslim (I LOVE ISLAM) berkata...

x ajak aku pon... waaaaaaa~

Related Posts with Thumbnails