BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pabila Penglipur Lara Mula Merungkai Rasa di Balik Jalan Lama

Pabila segala rasa bertakung dalam lopak hati. Pabila mulut gagal mencari pendengar setia hingga kekal terkunci. Jari-jemari yang menari mengikut rentak papan kekunci yang berceratuk merungkai rasa di dalam sanubari.

Andai tiada yang ingin melalui Jalan Lama. Biar aku yang menjadi penghuni tetapnya. Kerna ku percaya air yang menumpang di dalam lopak jalan lama itulah menjadi minuman hidupan yang dahaga. Kerna ku percaya kesunyian yang menyelimuti jalan lama akan memberi ketenangan dalam minda yang kusut dan jiwa yang merekah. Kerna ku percaya kegelapan yang menyelubungi jalan lama akan mengajar aku menghargai sinarnya kejora. Kerna ku percaya kesepian yang menghantui jalan lama akan menjanjikan 1001 kisah tentang sebuah jalan lama.

Jadi biar aku yang melaluinya~

Selasa, 14 Julai 2009

PermUlaANkU uTk sEm TigA!! ;)

assalamualaikum dan salam berbloger semua. .hehe

siapa punya blog lah ni??. .kotor. .berhabuk. .[wat muka innocent]. lalala. .
aku sebenarnya dah lama sampai kat upsi ni. .5 julai dah daftar diri kat kolej harun aminurrashid (KHAR). .rumah 2-4-9. .tapi disebabkan wireless dalam bilik aku ni tak kuat. .jadi tak dapatlah update blog. .[alasan lgk]. .huhu. .rumah kami ni unik sebab setiap bilik ikut negeri. .kelantan. .kedah. .dan sabah. .4org pelajar sabah. .conquer. .hehe. .roomate aku kali ni senior sekolah muebah. .budak geo. .sem lalu roomate bdk eko plak. .

nak dijadikan cerita hari pertama kuliah aku tersesat bersama dua orang budak batch aku. .dah sem3 pun masih tak tahu kawasan Tadahan Utara. .[cam na tu??. .ish3x]. .kitorg pergi Tadahan Selatan. .hahaha. .nasib baik gerak awal. .jadi tak lah lambat sampai kuliah. .sempat tawaf satu kawasan upsi baru samapi. .

assignment plak dah berlambak. .tu belum bajet utk beli buku. .buku jak dah RM322. .[sumber:blog fawiz. .hehe]. .RINGGIT MALAYSIA k. .bukan RUPIAH. .huhuhu. .

minggu lalu plak aku dapat panggilan daripada JMK KHAR. .kak Harlinah minta aku buat persembahan dalam majlis bersama pengetua anjuran JMK KHAR sempena sambutan pelajar baharu ambilan julai 09/10 ni. .tekejut jgk ni. .tak pernah2 diminta buat persembahan. .adeh. .rasa beban pun ada. .tapi dah mmg minat menyanyi. .jadi aku terima gak laaa. .nyanyi lagu Pantun Budi. .[bosan org dgr lagu ni]. .pada petang sblm psmbhn berlangsung. .aku dpt panggilan daripada JMK. .diorg suru turun utk buat sound cek. .kak Harlinah nak aku menari. .[apa???]. .jadi menari gak lah. .step asas utk zapin. .tak pernah bljr menari ni. .huhu. .akibatnya malam tu aku jd blur. .[siapa yg tgk psmbhn mlm tu mmg tahu laaaa]. .dah laaa lupa lirik. .member tnya knpa mcm patung. .aku tak gerak pun. .berdiri jak. .hahahaha. .step zapin pun salah. .malu wei. .huhuhu. .tapi nasib baiklah ramai member cakap suara ok jak. .pergerakkan dan lupa lirik tu jak buat hambar skit. .[sori kak Harlinah. .huhu]. .tapi aku nk berterima kasih laa kat kak Harlinah sebab bg peluang utk aku buat persembahan. .tq so much!!

dalam minggu ni juga aku dapat berita baik. .aku dapat biasiswa KPM!!. .syukur Alhamdulillah. .tak mengharap pun. .tapi syukur dapat jgak. .ramai jgk member yg dapat. .ada jgk member yg tak dapat. .rezeki masing2 kan. .tapi duit dapat sem depan. .sem ni dengar khabar masih PTPTN atau nma top secret nya PTPTIPU. .hahaha. .belum masuk lg ni. .dah 14 Julai. .sakit jiwa. .poket dah nak kering ni. .baru dapat info dari member td. .PTPTN utk student sem 2 dan 3 akan masuk 2 bulan lagi. .[waaarrggghh!!]. .alasan pihak PTPTN ada masalah teknikal. .mangsanya student laaa. .huhuhu. .sedey ft marah ni. .

kepada member sem2 dan 3 sabo je laaa. .harap2 jgn laa lewat sgt seperti yg telah di khabarkan. .huhu. .insyaAllah. .

tu jak laa yg aku nak taip. .penat dah plak. .hehe. .ada masa terluang lg aku buat entri baru ok!!. .

Wassalam. .

14 julai 2009
selasa
1.49pm

0 ulasan:

Related Posts with Thumbnails